OMILJENI DORUČAK Burek sa mesom od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji, a vaših ruku delo!
Mirišljavi burek biće na vašem stolu za manje od jedan sat.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g mlevenog mesa
200 ml gazirane vode
100 ml ulja
2 jaja
1 čaša gustog jogurta
100 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Fil od mesa: crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju da bude staklast. Dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta. Dodati po ukusu so, biber i biljni začin.
Preliv: Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu, sjediniti.
Ređanje: Kore podeliti na 3 grupe po 4 kore). U okruglu tepsiju poređati 4 kore jednu na drugu, da im krajevi prelaze sa strane i malo kore nagužvati. Kašikom sipati preliv. Staviti pola fila od mesa. Preko staviti zgužvane 4 kore, preliti prelivom od jogurta. Sipati ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvati, staviti preko mesa i ostatkom preliva preliti. Kore koje vire van tepsije vratiti unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipati odozgo. U zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
SARAJEVSKI BUREK SA MESOM Prepun hrskavih kora i sočnog nadeva
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Krckav spolja, sočan unutra, mnogo lepši nego onaj iz pekare!
Prema ovom receptu ćete brzo napraviti omiljeni burek i uz šolju jogurta dobićete savršenu večeru ili doručak.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)