Srpsko jelo kome nema mane: Ova slana torta sprema se očas posla, a ukus joj je fenomenalan!
Ko kaže da torta mora biti slatka...
Slane torte su nekada bile rezervisane samo za proslave ili slave, a danas možete da ih jedete i za ručak. Postoji toliko raznovrsnih recepata za slane torte, a mi vam donosimo ovaj sa krompirom, graškom i mesnim nareskom. Priprema nije teška, ali zahteva malo vremena.
Sastojci:
1 kg krompira
100 g šargarepe
100 g mesnog nareska
100 g graška
4 jajeta
30 ml ulja
200 g tvrdog sira
Priprema: Krompir isecite na kolutove, pa sipajte u posudu i prelijte vodom. Ostavite 10 minuta, pa procedite. U veliki tiganji ili plitju šerpu sipajte ulje, pa propržite krompir. Na pola prženja dodajte šargarepu isečenu na kockice i grašak. Posolite i pobiberite, pa pržite još malo. Na kraju dodajte seckani mesni narezak. Pržite još nekih 10 minuta, pa sklonite sa šporeta. Dodajte umućena jaja i promešajte. Polovinu smese sipajte u tepsiju obloženu pek papirom, pa pospite rendanim sirom. Preko stavite presotalu smesu sa krompirom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim sklonite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 15 minuta.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)