Srpsko jelo kome nema mane: Ova slana torta sprema se očas posla, a ukus joj je fenomenalan!
Ko kaže da torta mora biti slatka...
Slane torte su nekada bile rezervisane samo za proslave ili slave, a danas možete da ih jedete i za ručak. Postoji toliko raznovrsnih recepata za slane torte, a mi vam donosimo ovaj sa krompirom, graškom i mesnim nareskom. Priprema nije teška, ali zahteva malo vremena.
Sastojci:
1 kg krompira
100 g šargarepe
100 g mesnog nareska
100 g graška
4 jajeta
30 ml ulja
200 g tvrdog sira
Priprema: Krompir isecite na kolutove, pa sipajte u posudu i prelijte vodom. Ostavite 10 minuta, pa procedite. U veliki tiganji ili plitju šerpu sipajte ulje, pa propržite krompir. Na pola prženja dodajte šargarepu isečenu na kockice i grašak. Posolite i pobiberite, pa pržite još malo. Na kraju dodajte seckani mesni narezak. Pržite još nekih 10 minuta, pa sklonite sa šporeta. Dodajte umućena jaja i promešajte. Polovinu smese sipajte u tepsiju obloženu pek papirom, pa pospite rendanim sirom. Preko stavite presotalu smesu sa krompirom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim sklonite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 15 minuta.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)