KULINARSKA BOMBA Slana torta u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj, prosto neodoljiva
Probajte već danas...
Pečene paprike su dragulj svake zimnice, a mi predlažemo da od njih napravite preukusnu slanu tortu. One se obično služe kada su slave ili praznici, ali danas slane torte mogu da ulepšaju svaku trepzu, a super su predlog za večeru. Savršena kombinacija pečenih paprika, belog mesa, šunke i sira čini je fantastičnom.
Sastojci:
500 g crvene paprike
700 g pilećeg filea
5 jaja
2 kašičice italijanskog začina
200 g brašna
150 g šunke
200 g sira
100 g kisele pavlake
1 kašičica kima
Priprema:
Ispecite paprike u rerni ili na šporetu, pa ih stavite u najlon kesu i ostavite da potpare. Očistite paprike, pa sklonite peteljku i semenke. Presecite paprike na pola po dužini. Poređajte paprike u kalup koji ste obložili providnom folijom. Ali poređajte tako da pokriju dno i da deo viri iz tepsije. Meso i secite na baš tanke šnicle, pa u jednoj posudi umutite 4 jajeta sa kašičicom italijanskog začina, a u drugu posudu sipajte brašno. Uvaljajte meso u brašno, pa u jaja, a onda poređajte na dno kalupa. Preko poređajte šunku, a onda i rendani sir. Opet meso, šunka, sir i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude meso. Naravno meso svaki put uvaljate u brašno, pa u jaja. Umutite jaje sa pavlakom i pospite italijanskim začinom, a onda prelijte preko mesa. Na sredinu stavite pečenu papriku koja je preostala, pa preklopite pečenom paprikom koja viri iz kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
JESENJA TORTA SA KRUŠKAMA Poslastica koja ima ukus i miriše na jesen
Za ovu toru nije potrebno da se kruške posebno pripremaju, čak ćete i ako ostavite peteljke postići odličan efekat i dekoraciju.
TORTA BELI ANĐEO Čuvena poslastica se pravi od rozen kora, ne peče se i neverovatno je kremasta!
Torta beli anđeo je velika, preukusna, a brzo i lako se pravi. Verovatno je zbog toga jedna od najpopularnijih među domaćicama.
Torta rekorderka: Sprema se za samo 3 minuta, jedan sastojak je čini neodoljivom!
Najjednostavniji desert koji ćete spremiti danas...
KEKS TORTA SA ORASIMA Pravi se od nekoliko sastojaka, ne peče se i gotova je očas posla!
Keks torta sa orasima je velika, brzo se pravi, a veoma je ukusna, pa je odlična za porodična okupljanja.
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni. E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.
MARIJINA STARINSKA TORTA SA ORASIMA Poslastica koja budi sva čula, a ovo voće joj daje poseban šmek
Napravite ovu izdašnu poslasticu sa orasima i bananama po receptu Marije Popović iz Leskovca
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)