BESKRAJNO MIRISNE I SOČNE Kocke od pomoranže po receptu bake Lele koje se jednostavno i brzo prave

Anđela Jovanović

10:03

Bakina vanglica 0

Jednostavan i brz recept za bođanstvenu poslasticu.

kocke
Privatna arhiva

Sastojci

za 10 osoba

BISKVIT

  • 120g maslaca
  • 210g šećera
  • 4 kom jaja
  • 1  pomorandža
  • 1/8 litre mleka
  • 180g brašna ( brašno za biskvite)
  • 1/2 omota praška za pecivo
  • 100g oraha

GLAZURA

  • 120g šećera
  • 1 pomorandža (sok+korica)

     

Priprema

Sameljite orahe, a potom istucite čvrsti sneg od belanaca dodavši im mrvicu soli.

Narendajte koricu od jedne pomorandže i iscedite pomorandđin sok u posebnu posudu.

Mešajte mikserom omekšali puter sa šećerom te dodajte jedno po jedno žumance.

Dodajte smesi isceđeni sok, narendanu koricu i 1/8 mleka (odnosno 1, 25 dl) i tucite dok smesa ne naraste.

Prosejte brašno s praškom za pecivo pa umućenoj smesi naizmenično dodajte malo po malo brašno, orahe i sneg, lagano mešajaći smesu varjačom (najbolje s rupom u sredini) sve dok se svi sastojci ne sjedine u jedinstvenu smesu.

Ugrejte rernu na 180 st. C.

U puterom premazani lim za pečenje ulijte smesu, poravnajte lopaticom i pecite oko 25 minuta. Proverite čačkalicom je li kolač pečen.

Dok se kolač peče iscedite sok još jedne pomorandže, promešajte ga (isključivo kašikom) sa šećerom i narendanom koricom jedne pomorandže.

Vrući pečeni kolač prelijte glazurom i ostavite još desetak minuta u ugašenoj rerni dok kolač ne upije sav sok, a površina postane glazirana. Kad se ohladi režite na prikladne kocke.

Komentari (0)

Loading