MADLENE Neodoljiva francuska poslastica koja super ide uz kafu ili čaj

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Slatki i ukusni, a mirišu na ljubav.

madlene
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 150 g šećera
  • 130 g omekšalog maslaca
  • narendana kora jednog limuna
  • 3 jajeta
  • 170 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • pola kašičice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 50 grama šećera sa omekšalim maslacem i limunovom korom, Dodajte žumanca i opet umutite. Zasebno umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Pomešajte ove smese, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite testo dva sata da se hladi. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte testo. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, pospite kolače šećerom u prahu. Bon appetit!

Komentari (0)