ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.

Potrebno je
za ćufte
1/2 kg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica luka sitno seckanog
1 češanj belog luka sitno seckan
2 kašike prezli
1 kašikica vegete
1 kašika ulja so, biber, malo slatke paprike
za paradajz sos
1/2 l. soka od paradajza
3 čaše vode
o,5 dcl. ulja
3 kašike brašna
so
kašika šećera
malo slatke paprike
Pripremite ćufte. Izmešajte sve navedene sastojke za čufte i ostavite najmanje pola sata u frižideru.Nakon toga,od smese napravite loptice.
Pripremite sos .Propržite malo brašno na ulju pa dodajte paradajz sok. Posle toga, izmešajte i polako dodajte vodu, zatim začine.Kada proključa dodajte jednu po jednu lopticu mesa, smanjite temperaturu i kuvajte tako, na umerenoj vatri, oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

DOMAĆI SOK OD RUŽE Toliko jednostavne pripreme, a nikad ukusniji, zamirisaće cela kuća
Divnog mirisa i još boljeg ukusa.

DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak koji će vas rashladiti u momentu, savršen za tople dane
Držite do 5 dana u frižideru.

NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
Komentari (0)