ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.

Potrebno je
za ćufte
1/2 kg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica luka sitno seckanog
1 češanj belog luka sitno seckan
2 kašike prezli
1 kašikica vegete
1 kašika ulja so, biber, malo slatke paprike
za paradajz sos
1/2 l. soka od paradajza
3 čaše vode
o,5 dcl. ulja
3 kašike brašna
so
kašika šećera
malo slatke paprike
Pripremite ćufte. Izmešajte sve navedene sastojke za čufte i ostavite najmanje pola sata u frižideru.Nakon toga,od smese napravite loptice.
Pripremite sos .Propržite malo brašno na ulju pa dodajte paradajz sok. Posle toga, izmešajte i polako dodajte vodu, zatim začine.Kada proključa dodajte jednu po jednu lopticu mesa, smanjite temperaturu i kuvajte tako, na umerenoj vatri, oko 40 minuta.
Možda vas zanima:

MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.

ĆUFTE OD SPANAĆA Prave se jednostavno, a mekane su i saftaste
Probajte ćufte na drugačiji način. Napravite ih od spanaća, iznenadićete se koliko su dobre.
PRELIV NE MOŽE BITI UKUSNIJI Napravite ćufte u neodoljivom sosu, prste ćete polizati
Ručak je za poželeti.

ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.

CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.

TOČAK KROFNE IZ BAKINE KUHINJE Napravite brzo i lako
Napravite ove mekane i vazdušaste krofne. Neće vam biti potrebno puno vremena ni veštine.

BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, toliko je dobra da stavite odmah duplu meru
Baklava sa orasima, od gotovih kora, prelivena slatkim sirupom. Po proverenom, tradicionalnom, starinskom receptu.

ČAIJE ZABORAVLJENO NIŠKO PECIVO Nekad ga je bilo po pekarama, sve domaćice su ga pravile
Za ovo pecivo se nekada čekalo u redovima. Tada, redovni deo trpeze, a sada ga nema nigde. Donosimo vam tradicionalni recept.

PAMUK POGAČA Pravi se brzo i lako, sija se kao dukat, nema kome nije uspela
Napravite na jednostavan način ovu preukusnu domaću pogaču. Mekano testo zagrejaće vam dušu i telo, a ulepšače izgledom svaku trpezu.
Komentari (0)