ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
Potrebno je
za ćufte
1/2 kg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica luka sitno seckanog
1 češanj belog luka sitno seckan
2 kašike prezli
1 kašikica vegete
1 kašika ulja so, biber, malo slatke paprike
za paradajz sos
1/2 l. soka od paradajza
3 čaše vode
o,5 dcl. ulja
3 kašike brašna
so
kašika šećera
malo slatke paprike
Pripremite ćufte. Izmešajte sve navedene sastojke za čufte i ostavite najmanje pola sata u frižideru.Nakon toga,od smese napravite loptice.
Pripremite sos .Propržite malo brašno na ulju pa dodajte paradajz sok. Posle toga, izmešajte i polako dodajte vodu, zatim začine.Kada proključa dodajte jednu po jednu lopticu mesa, smanjite temperaturu i kuvajte tako, na umerenoj vatri, oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU PO RECEPTU DARKA LAZIĆA Sočne i mekane
Popularni pevač Darko Lazić veliki je gurman. U nastavku sledi njegov recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)