ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu

Ivana Pavlović

10:06

Bakina vanglica 0

Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.

ćufte u paradajz sosu
unsplash.com

Potrebno je

za ćufte

1/2 kg mlevenog mesa

1 jaje

1 glavica luka sitno seckanog

1 češanj belog luka sitno seckan

2 kašike prezli

1 kašikica vegete

1 kašika ulja so, biber, malo slatke paprike 

za paradajz sos 

1/2 l. soka od paradajza

3 čaše vode

o,5 dcl. ulja

3 kašike brašna

so

kašika šećera

malo slatke paprike

Pripremite ćufte. Izmešajte sve navedene sastojke za čufte i ostavite najmanje pola sata u frižideru.Nakon toga,od smese napravite loptice.

Pripremite sos .Propržite malo brašno na ulju pa dodajte paradajz sok. Posle toga, izmešajte i polako dodajte vodu, zatim začine.Kada proključa dodajte jednu po jednu lopticu mesa, smanjite temperaturu i kuvajte tako, na umerenoj vatri, oko 40 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading