ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Odlično idu uz krompir pire, a držaće vas dugo sitim
Osvojiće vas od prvog zalogaja.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Neodoljive i slasne, a krepe organizam u trenu
Neodoljive i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
za ćufte
1/2 kg mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica luka sitno seckanog
1 češanj belog luka sitno seckan
2 kašike prezli
1 kašikica vegete
1 kašika ulja so, biber, malo slatke paprike
za paradajz sos
1/2 l. soka od paradajza
3 čaše vode
o,5 dcl. ulja
3 kašike brašna
so
kašika šećera
malo slatke paprike
Pripremite ćufte. Izmešajte sve navedene sastojke za čufte i ostavite najmanje pola sata u frižideru.Nakon toga,od smese napravite loptice.
Pripremite sos .Propržite malo brašno na ulju pa dodajte paradajz sok. Posle toga, izmešajte i polako dodajte vodu, zatim začine.Kada proključa dodajte jednu po jednu lopticu mesa, smanjite temperaturu i kuvajte tako, na umerenoj vatri, oko 40 minuta.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.

PITA SA BLITVOM I SIROM Sočno predjelo zasitiće vas u trenu, a priprema nije teška
Najbolje služite uz šolju jogurta.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Mirisni klasik na drugačiji način, ukusa koji govori 1000 reči
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
Komentari (0)