ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Odlično idu uz krompir pire, a držaće vas dugo sitim
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 500g mlevenog mesa
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
- 1 konzerva paradajz pelata (oko 400g)
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šargarepa, sitno iseckana
- 1 šolja bujona (pileći ili povrćni)
- so, biber, suvi začin, šećer (po ukusu)
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi, pomešajte mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, jaje, prezle, so i biber. Onda dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine i rukama oblikujtemale ćufte. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri pa pržite ćufte sa svih strana. Potom ih izvadite i ostavite na ubrusu da se ocede od viška masnoće. Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, kao i šargarepu.Kad omekšaju dodajte bujon, so, biber, šećer, suvi začin i paradajz pelat. Sos kuvajte oko 15 do 20 minuta na srednje niskoj vatri, sve dok ne dobije gustinu. Onda vratite ćufte i kuvajte ih 10 do 15 minuta sa sosom, uz povremeno okretanje.
Možda vas zanima:
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)