ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Odlično idu uz krompir pire, a držaće vas dugo sitim
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 500g mlevenog mesa
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
- 1 konzerva paradajz pelata (oko 400g)
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šargarepa, sitno iseckana
- 1 šolja bujona (pileći ili povrćni)
- so, biber, suvi začin, šećer (po ukusu)
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi, pomešajte mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, jaje, prezle, so i biber. Onda dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine i rukama oblikujtemale ćufte. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri pa pržite ćufte sa svih strana. Potom ih izvadite i ostavite na ubrusu da se ocede od viška masnoće. Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, kao i šargarepu.Kad omekšaju dodajte bujon, so, biber, šećer, suvi začin i paradajz pelat. Sos kuvajte oko 15 do 20 minuta na srednje niskoj vatri, sve dok ne dobije gustinu. Onda vratite ćufte i kuvajte ih 10 do 15 minuta sa sosom, uz povremeno okretanje.
Možda vas zanima:
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)