ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Odlično idu uz krompir pire, a držaće vas dugo sitim
Osvojiće vas od prvog zalogaja.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Dugo će vas držati sitim, ukusa koji priča priče
Fenomenalne i sočne, prste da poližete.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Neodoljive i slasne, a krepe organizam u trenu
Neodoljive i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 500g mlevenog mesa
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
- 1 konzerva paradajz pelata (oko 400g)
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šargarepa, sitno iseckana
- 1 šolja bujona (pileći ili povrćni)
- so, biber, suvi začin, šećer (po ukusu)
- Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi, pomešajte mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, jaje, prezle, so i biber. Onda dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine i rukama oblikujtemale ćufte. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri pa pržite ćufte sa svih strana. Potom ih izvadite i ostavite na ubrusu da se ocede od viška masnoće. Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, kao i šargarepu.Kad omekšaju dodajte bujon, so, biber, šećer, suvi začin i paradajz pelat. Sos kuvajte oko 15 do 20 minuta na srednje niskoj vatri, sve dok ne dobije gustinu. Onda vratite ćufte i kuvajte ih 10 do 15 minuta sa sosom, uz povremeno okretanje.

ROLNICE SA PEČURKAMA Savršen spoj palačinki i sočnog nadeva, ovakve sigurno niste jeli
Savršene za doručak ili večeru.

MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.

PRAZAN BUREK Ništa lakše ni jednostavnije za napraviti, a savršen i u danima posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)