ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Odlično idu uz krompir pire, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Osvojiće vas od prvog zalogaja.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 500g mlevenog mesa
  • 1 manji crni luk, sitno iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 jaje
  • 3 kašike prezli
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja

 
Za sos:
 

  • 1 konzerva paradajz pelata (oko 400g)
  • 1 manji crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 šargarepa, sitno iseckana
  • 1 šolja bujona (pileći ili povrćni)
  • so, biber, suvi začin, šećer (po ukusu)
  • Maslinovo ulje za prženje


Priprema:
 
U jednoj posudi, pomešajte mleveno meso, sitno seckani crni i beli luk, jaje, prezle, so i biber. Onda dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine i rukama oblikujtemale ćufte. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri pa pržite ćufte sa svih strana. Potom ih izvadite i ostavite na ubrusu da se ocede od viška masnoće. Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, kao i šargarepu.Kad omekšaju dodajte bujon, so, biber, šećer, suvi začin i paradajz pelat. Sos kuvajte oko 15 do 20 minuta na srednje niskoj vatri, sve dok ne dobije gustinu. Onda vratite ćufte i kuvajte ih 10 do 15 minuta sa sosom, uz povremeno okretanje.

SAVRŠENI KREMASTI NES TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Sastojci: Malo leda 2 kašike nes kafe 2 kašike šećera 1 čaša vode Priprema: 1. U blender sipati led. 2. Dodati dve kašike nes kafe i šećera. 3. Naliti čašu vode i blendirati dok se ne stvori kremasta pena. 4. Poslužiti odmah, uz dodatnu dekoraciju po želji. Ovaj osvežavajući napitak je gotov za samo par minuta i savršen je za uživanje! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #coffee ♬ original sound - makarijebgd

 


 

Komentari (0)