PAMUK POGAČA Pravi se brzo i lako, sija se kao dukat, nema kome nije uspela
Napravite na jednostavan način ovu preukusnu domaću pogaču. Mekano testo zagrejaće vam dušu i telo, a ulepšače izgledom svaku trpezu.

Potrebno je
- 200 ml kisele vode
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 25 g svežeg kvasca
- 700 g brašna
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
Priprema
Kvasac izmrvite u posudi pa dodajte šećer i toplo mleko, pa promešajte. Kada se kvasac aktivira za nekih 10 minuta sipajte kiselu vodu, ulje, prosejano brašno i so. Umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe. Podelite kvasac na 2 jednaka dela. Jedan deo razvucite u krug, a zatim isecite 16 trouglova. Urolajte trouglove u kiflice i poređajte u tepsiju, obloženu pek papirom. Na sredinu tepsije poređajte kiflice u krug. Od druge polovine testa odvojite 150 g,a preostalo testo razvucite u krug. Isecite 8 trouglova i urolajte kiflice. Svaku presecite po sredini i tu presečeni deo ređajte uz obod. Sada cela tepsija treba da bude obložena kiflicama, a u sredinu gde je šupljina stavite ono testo koje ste odvojili sa strane, ali prvo ga oblikujte u krug. Umutite žumance sa mlekom i uljem, pa premažite pogaču. Možete da pospete semenkama, ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 40 minuta. Na polovini pečenja ako vam deluje da će da izgori stavite pek papir i nastavite da pečete. Prijatno !

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Očekuje se pojačan saobraćaj! AMSS: Kamioni na izlazu iz Srbije čekaju najviše četiri sata

Otrovan od alkohola: Vozač kamiona zaustavljen u Čačku

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)