HALONGROTOR Očaravajući švedski kolačići sa džemom, u pravoj eksploziji ukusa
Idealni za slavsku trpezu, ali i lepo druženje sa prijateljima.
Potrebno je
- 125 g putera
- 1/3 šolje šečera
- 4/4 šolje brašna
- 1/5 šolje krompirovog skroba
- kašičica vanilinog šećera
- pola kačičice praška za pecivo
- oko 65 g džema od malina
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Umešajte šećer i puter u veliku posudu. Pomešajte brašno sa krompirovim skrobom, vanilinim šećerom i praškom za pecivo. Zajedno sjedinite smesu sa brašnom sa smesom sa šećerom i puterom. Mešajte ih sa kašikom dok se skroz ne postanu testo.Testo napravite da ima oblik valjka. Isecite na broj komada koji želite, standardna preporuka je 22 komada. Testo oblikujte kao lopitice i stavite u papirne čaše za kolače Napravite rupu u svakoj loptici. Zatim 3/4 svake loptice napunite džemom od malina. Pecite kolačiće oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
BAJADERA Starinski slatkiš bez kog ne može da prođe nijedna slava, a budi sva čula
Svi je vole, a uspeće i početnicima.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM Za savršeno popodne, a miriše na ljubav
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
ĆUROSI Jednostavna mirisna poslastica koja donosi duh Španije, spolja hrskava, a iznutra sočna
Trebaju vam sastojci koje već imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
KARTOŠKA Kremasti slatkiš iz bivšeg SSSR-a kome ovo piće daje posebnu čar
Naziv je dobio po krompiru, jer oblikom podseća na njega.
NAAH HLEB U Indiji ga stalno prave, sve sastojke već imate, a hrskav i drugačiji
Donosimo vam recept za tradicionalni indijski hleb, prste da poližete.
Komentari (0)