Kuglice sa kokosom: Savršeni slatki zalogaj očas posla
Brzo, ukusno i slatko - ove tri reči su ključne kada na brzaka želimo da spremimo ukusnu poslasticu
Sastojci:
1 kašika putera
300 ml kondenzovanog mleka
1 kašičica šećera
150 ml kokosovog mleka
1 šaka kokosa
Priprema:
Otopite puter na pari u dubljoj činiji pa mu postepeno dodajte šećer, kondenzovano mleko, a onda i kokosovo. Mešajte 15 minuta špatulom, sve dok se ne zgusne, pa smesu prespite u činiju i ostavite sa strane da se ohladi minimum jedan sat. Nakon toga od ohlađene smese pravite kuglice i uvaljajte ih u kokos.
SAVET Znaćete da je gustina dobra kada možete da vidite dno posude dok mešate
Možda vas zanima:
POSNE KUGLICE PO RECEPTU MAJE VOLK ODUŠEVILE DOMAĆICE Brze i preukusne
Maja Volk, voditeljka, scenarista, pisac i univerzitetska profesorka, poznata je kao veliki pobornik zdrave ishrane, pa je tako slučaj i sa slatkišima. Svi koji su probali ovaj recept za kuglice kažu da osvajaju na prvi zalogaj, a nemaju margarina i šećera, tako da će linija ostati fit. Upravo one su omiljene Majinoj deci i unucima.
BOMBICE OD KEKSA Prave se maltene same, a jedna mera vam neće biti dovoljna
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
BRZE SUSAM KUGLICE Naprave se lako, a smažu odmah, po receptu bez mane
Priprema je jednostavna, a nikad ukusnije.
BRZE KUGLICE OD DUNJA I JABUKA Naprave se očas posla, a pojedu u trenu
Osvežavajuće i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)