Kuglice sa kokosom: Savršeni slatki zalogaj očas posla
Brzo, ukusno i slatko - ove tri reči su ključne kada na brzaka želimo da spremimo ukusnu poslasticu

Sastojci:
Možda vas zanima:

BRZE BOMBICE SA ORASIMA I KEKSOM Prave se lako, a savršene za svaku svečanu trpezu
Gotove začas, a tope se u ustima.

TIRAMISU KUGLICE Ako volite čuveni italijanski desert ove kolačiće ćete obožavati
Savršeni sitni kolači sa kafom koji pomeraju granice dobrog ukusa.

NAJČOKOLADNIJE KUGLICE SA POMORANDŽOM I RUMOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce
Slobodno dekorišite šarenim mrvicama ili ukrasite po želji.

KOKOS BOMBICE Savršeni zalogajčići gotovi za tren, za svaku svečanu priliku
Napravićete nikad brže i lakše, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
1 kašika putera
300 ml kondenzovanog mleka
1 kašičica šećera
150 ml kokosovog mleka
1 šaka kokosa
Priprema:
Otopite puter na pari u dubljoj činiji pa mu postepeno dodajte šećer, kondenzovano mleko, a onda i kokosovo. Mešajte 15 minuta špatulom, sve dok se ne zgusne, pa smesu prespite u činiju i ostavite sa strane da se ohladi minimum jedan sat. Nakon toga od ohlađene smese pravite kuglice i uvaljajte ih u kokos.
SAVET Znaćete da je gustina dobra kada možete da vidite dno posude dok mešate

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
Komentari (0)