KUGLICE SA KIKIRIKI PUTEROM Čik probajte da im odolite
Ako volite kikriki i čokoladu, onda morate da probate ove kuglice
Sastojci:
400 ml kondenzovanog mleka
3 kašike putera od kikirikija
1 kašika putera
4 kašike kakaoa
1/2 šolje seckanog kikirikija
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte kondenzovano mleko, puter od kikirikija, otopljen puter i kakao u prahu. Lagano krčkajte na umerenoj vatri neprestano mešajući dok smesa ne postane gusta, oko 10 minuta. Ostavite da se hladi minimum 45 minuta. Pomoću kašičice pravite kuglice među dlanovima pa ih valjajte u seckani kikiriki. Ostavite u frižideru da se ohladi nekoliko sati.
SAVET Dlanove namažite puterom da vam se smesa ne bi lepila za ruke
Možda vas zanima:
POSNE KUGLICE PO RECEPTU MAJE VOLK ODUŠEVILE DOMAĆICE Brze i preukusne
Maja Volk, voditeljka, scenarista, pisac i univerzitetska profesorka, poznata je kao veliki pobornik zdrave ishrane, pa je tako slučaj i sa slatkišima. Svi koji su probali ovaj recept za kuglice kažu da osvajaju na prvi zalogaj, a nemaju margarina i šećera, tako da će linija ostati fit. Upravo one su omiljene Majinoj deci i unucima.
BRZE SUSAM KUGLICE Naprave se lako, a smažu odmah, po receptu bez mane
Priprema je jednostavna, a nikad ukusnije.
BRZE KUGLICE OD DUNJA I JABUKA Naprave se očas posla, a pojedu u trenu
Osvežavajuće i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.
PISTAĆ KUGLICE Treba vam samo 3 sastojka, naprave se očas posla, a smažu odmah
Od navedene količine dobićete 10 većih kuglica.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)