KUGLICE SA KIKIRIKI PUTEROM Čik probajte da im odolite
Ako volite kikriki i čokoladu, onda morate da probate ove kuglice

Sastojci:
Možda vas zanima:

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Biće kremast i slasan, prste da poližete
Puter možete da čuvate do nedelju dana na sobnoj temperaturi.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Ni malo ne zaostaje za kupovnim, a zdrav i slasan
Kikiriki puter možete do 3 meseca da držite u frižideru.

TIRAMISU KUGLICE Ako volite čuveni italijanski desert ove kolačiće ćete obožavati
Savršeni sitni kolači sa kafom koji pomeraju granice dobrog ukusa.

NAJČOKOLADNIJE KUGLICE SA POMORANDŽOM I RUMOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce
Slobodno dekorišite šarenim mrvicama ili ukrasite po želji.
400 ml kondenzovanog mleka
3 kašike putera od kikirikija
1 kašika putera
4 kašike kakaoa
1/2 šolje seckanog kikirikija
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte kondenzovano mleko, puter od kikirikija, otopljen puter i kakao u prahu. Lagano krčkajte na umerenoj vatri neprestano mešajući dok smesa ne postane gusta, oko 10 minuta. Ostavite da se hladi minimum 45 minuta. Pomoću kašičice pravite kuglice među dlanovima pa ih valjajte u seckani kikiriki. Ostavite u frižideru da se ohladi nekoliko sati.
SAVET Dlanove namažite puterom da vam se smesa ne bi lepila za ruke

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama, ukusa koji priča priče
Sočna i slatka, uzećete parče više.

KANTUČINI Italijanski mirisni keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Priprema nije komplikovana, a ukus je savršen.
Komentari (0)