PAELJA SA PILETINOM I KULENOM Špansko jelo koje osvaja na prvi zalogaj!
Špansko jelo paelja pravi se na razne načine, a ovaj recept je sličan našim jelima.
Sastojci:
600 g pirinča za rižoto
6 komada pilećih prsa
200 g kulena
200 g zelene boranije
20 čeri paradajza
2 glavice crnog luka
1 kašičica ljute mlevene paprike
1 kašika putera
2 l pilećeg bujona
1 crvena paprika
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Kratko popržite iseckan kulen pa izvadite. U istom tiganju popržite iseckan luk dok omekša, dodajte mlevenu papriku i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte piletinu isečenu na kockice i pržite da omekša. Izvadite piletinu, dodajte puter i pirinač, pa ga kratko popržite. Dodajte bujon i kuvajte 15 minuta. Vratite kulen, piletinu i dodajte iseckanu papriku, čeri paradajz i boraniju. Stavite so i biber po ukusu i kuvajte da pirinači povrće omekšaju. Pospite peršunom i poslužite.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)