PAELJA SA PILETINOM I KULENOM Špansko jelo koje osvaja na prvi zalogaj!

Vesna Vukadinović

10:30

Kulinarski globus 0

Špansko jelo paelja pravi se na razne načine, a ovaj recept je sličan našim jelima.

PAELJA SA PILETINOM I KULENOM Špansko jelo koje osvaja na prvi zalogaj!
Shutterstock

Sastojci:

 

600 g pirinča za rižoto

6 komada pilećih prsa

200 g kulena

200 g zelene boranije

20 čeri paradajza

2 glavice crnog luka

1 kašičica ljute mlevene paprike

1 kašika putera

2 l pilećeg bujona

1 crvena paprika

1 kašika seckanog peršuna  

Priprema:

Kratko popržite iseckan kulen pa izvadite. U istom tiganju popržite iseckan luk dok omekša, dodajte mlevenu papriku i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte piletinu isečenu na kockice i pržite da omekša. Izvadite piletinu, dodajte puter i pirinač, pa ga kratko popržite. Dodajte bujon i kuvajte 15 minuta. Vratite kulen, piletinu i dodajte iseckanu papriku, čeri paradajz i boraniju. Stavite so i biber po ukusu i kuvajte da pirinači povrće omekšaju. Pospite peršunom i poslužite.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading