RECEPT KOJI GORI Zaljutite se kao pravi Meksikanac čili kikirikijem koji se jednostavno pravi

alo.rs/I. V.

16:30

Kulinarski globus 0

Idealno jelo za grickanje u prilikama dok se odmarate nakon ručka ili ako nemate na poslu vremena za neku ozbiljniju užinu.

RECEPT KOJI GORI Zaljutite se kao pravi Meksikanac čili kikirikijem koji se jednostavno pravi
Shutterstock

 

Meksički kikiriki

Sastojci:

15 čili papričica

4 čena belog luka

3 kašike suncokretovog ulja

1 kašičica soli

1 kašičica čili praha

350 g kikirikija

Priprema:

Očistite i izgnječite beli luk. Na zagrejanom ulju u tiganju propržite beli luk i čili papričice. Mešajući pržite oko 1 minut. Dodajte kikiriki i pržite, mešajući, dok kikiriki ne porumene, oko 5 minuta. Sklonite sa vatre, posolite, pospite čili u prahu i dobro promešajte. Pustite da se ohladi.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading