RECEPT KOJI GORI Zaljutite se kao pravi Meksikanac čili kikirikijem koji se jednostavno pravi

Izvor: alo.rs/I. V.

16:30

Kulinarski globus 0

Idealno jelo za grickanje u prilikama dok se odmarate nakon ručka ili ako nemate na poslu vremena za neku ozbiljniju užinu.

RECEPT KOJI GORI Zaljutite se kao pravi Meksikanac čili kikirikijem koji se jednostavno pravi
Shutterstock

 

Meksički kikiriki

Sastojci:

15 čili papričica

4 čena belog luka

3 kašike suncokretovog ulja

1 kašičica soli

1 kašičica čili praha

350 g kikirikija

Priprema:

Očistite i izgnječite beli luk. Na zagrejanom ulju u tiganju propržite beli luk i čili papričice. Mešajući pržite oko 1 minut. Dodajte kikiriki i pržite, mešajući, dok kikiriki ne porumene, oko 5 minuta. Sklonite sa vatre, posolite, pospite čili u prahu i dobro promešajte. Pustite da se ohladi.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading