Napravite domaće kantučine koji savršeno pašu uz kafu i užinajte kao pravi Italijani
Kantučini su poznati talijanski keksići s bademima koji dolaze iz Toskane - peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji.
Kantučini
Sastojci:
270 g glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g šećera
2 jaja
½ kašičice ekstrakta vanile
1 kašika meda
150 g badema
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte jaja, ekstrakt vanile, med i mešajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Umešati bademe u smesu. Prebacite testo na malo pobrašnjenu površinu i rukama ga oblikujte u duguljast oblik, dužine otprilike 45 cm i širine 5 cm. Testo možete podeliti i na dva dela, pa ćete dobiti manje kekse. Oblikovanu smesu prebacite na papir za pečenje i pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta. Nazubljenim nožem isecite veknu na kriške debljine 1 cm. Isecite ih dijagonalno tako da izgledom bude sličan brusketi. Stavite kotlete na papir za pečenje i vratite u rernu na još 10 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)