Napravite domaće kantučine koji savršeno pašu uz kafu i užinajte kao pravi Italijani
Kantučini su poznati talijanski keksići s bademima koji dolaze iz Toskane - peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji.

Kantučini
Sastojci:
270 g glatkog brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g šećera
2 jaja
½ kašičice ekstrakta vanile
1 kašika meda
150 g badema
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodajte jaja, ekstrakt vanile, med i mešajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Umešati bademe u smesu. Prebacite testo na malo pobrašnjenu površinu i rukama ga oblikujte u duguljast oblik, dužine otprilike 45 cm i širine 5 cm. Testo možete podeliti i na dva dela, pa ćete dobiti manje kekse. Oblikovanu smesu prebacite na papir za pečenje i pecite 30 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi 10 minuta. Nazubljenim nožem isecite veknu na kriške debljine 1 cm. Isecite ih dijagonalno tako da izgledom bude sličan brusketi. Stavite kotlete na papir za pečenje i vratite u rernu na još 10 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)