Svaka domaćica ima svoj recept za FRANCUSKU SALATU auz ovaj vam neće biti gnjecava
Omiljena mešavina povrća, domaćeg majoneza i jaja - francuska salata - neizostavan je deo ručka u nedelji nakon Uskrsa.
Francuska salata
Sastojci:
450 g smrznute mešavine graška i šargarepe
300 g krompira
200 g kiselih krastavčića
so
Za fil:
360 g majoneza (4 kesice)
¼ greni smit jabuke
2 kašike pavlake
1 kašičica senfa
so, biber
Priprema:
Smrznutu mešavinu povrća stavite u ključalu slanu vodu i kuvajte oko 10-15 minuta dok se grašak i šargarepa ne skuvaju. Istovremeno, u drugu posudu sa posoljenom hladnom vodom stavite krompir u koru da se kuva dok ne omekša. Važno je da se krompir kuva ceo u ljusci da se ne bi raspao. Grašak i šargarepu ocedite i ohladite, a nakon što se krompir ohladi, ogulite kožu i iseckajte na jednake komade. Zatim iseckajte kiselu jabuku koja će salati dodati svežinu i dodati je u činiju sa seckanim povrćem. Pomešajte majonez sa senfom, kajmakom, solju i biberom i dodajte u smesu od povrća. Dodajte krastavce i sve lagano promešajte. Posluživanje: Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz nareske ili kuvanu šunku. Savet: Po želji možete umešati i kašiku seckanog peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)