Pahuljaste JAPANSKE PALAČINKE za posebne prilike od nekoliko pristupačnih sastojaka
Tajna pahuljastih palačinki je u dobro umućenom snegu od belanaca i laganom pečenju ispod poklopca.
Pufnaste japanske palačinke
Sastojci:
2 jaja
1-2 kašike mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
30 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
2 kašike šećera
1 kašika suncokretovog ulja
2 kašike vode
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa mlekom i ekstraktom vanile, pa u smesu umešati prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa ih lagano umešati u smesu od belanaca. Tiganj većeg prečnika premazati tankim slojem ulja, pa zagrejati na laganoj vatri. Smesu hvatajte kašikom i sipajte na tiganj. Trebalo bi da pečete dve ili tri palačinke odjednom. Zatim u svaku dodajte još jednu kašiku smese, da palačinke budu što gušće. Sipajte kašiku vode i pokrijte tiganj poklopcem i ostavite da se palačinke kuvaju oko pet minuta na veoma laganoj vatri. Skinite poklopac i nežno okrenite palačinke lopaticom. Dodajte preostalu kašiku vode, poklopite i pecite još nekoliko minuta. Donji deo palačinke, baš kao i gornji, treba da poprimi zlatnu boju. Poslužite ih odmah, prelivene medom ili sa kašikom šlaga.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)