Pahuljaste JAPANSKE PALAČINKE za posebne prilike od nekoliko pristupačnih sastojaka
Tajna pahuljastih palačinki je u dobro umućenom snegu od belanaca i laganom pečenju ispod poklopca.
Pufnaste japanske palačinke
Sastojci:
2 jaja
1-2 kašike mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile
30 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
2 kašike šećera
1 kašika suncokretovog ulja
2 kašike vode
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa mlekom i ekstraktom vanile, pa u smesu umešati prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa ih lagano umešati u smesu od belanaca. Tiganj većeg prečnika premazati tankim slojem ulja, pa zagrejati na laganoj vatri. Smesu hvatajte kašikom i sipajte na tiganj. Trebalo bi da pečete dve ili tri palačinke odjednom. Zatim u svaku dodajte još jednu kašiku smese, da palačinke budu što gušće. Sipajte kašiku vode i pokrijte tiganj poklopcem i ostavite da se palačinke kuvaju oko pet minuta na veoma laganoj vatri. Skinite poklopac i nežno okrenite palačinke lopaticom. Dodajte preostalu kašiku vode, poklopite i pecite još nekoliko minuta. Donji deo palačinke, baš kao i gornji, treba da poprimi zlatnu boju. Poslužite ih odmah, prelivene medom ili sa kašikom šlaga.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)