Pahuljaste JAPANSKE PALAČINKE za posebne prilike od nekoliko pristupačnih sastojaka

alo.rs

13:30

Kulinarski globus 0

Tajna pahuljastih palačinki je u dobro umućenom snegu od belanaca i laganom pečenju ispod poklopca.

Pahuljaste JAPANSKE PALAČINKE za posebne prilike od nekoliko pristupačnih sastojaka
Shutterstock

 

Pufnaste japanske palačinke

Sastojci:

2 jaja

1-2 kašike mleka

1/2 kašičice ekstrakta vanile

30 g brašna

1/2 kašičice praška za pecivo

2 kašike šećera

1 kašika suncokretovog ulja

2 kašike vode

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa mlekom i ekstraktom vanile, pa u smesu umešati prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa ih lagano umešati u smesu od belanaca. Tiganj većeg prečnika premazati tankim slojem ulja, pa zagrejati na laganoj vatri. Smesu hvatajte kašikom i sipajte na tiganj. Trebalo bi da pečete dve ili tri palačinke odjednom. Zatim u svaku dodajte još jednu kašiku smese, da palačinke budu što gušće. Sipajte kašiku vode i pokrijte tiganj poklopcem i ostavite da se palačinke kuvaju oko pet minuta na veoma laganoj vatri. Skinite poklopac i nežno okrenite palačinke lopaticom. Dodajte preostalu kašiku vode, poklopite i pecite još nekoliko minuta. Donji deo palačinke, baš kao i gornji, treba da poprimi zlatnu boju. Poslužite ih odmah, prelivene medom ili sa kašikom šlaga.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading