MEDITERANSKI SPECIJALITET Grčka salata od krompira i drugog povrća seća na more

Vesna Vukadinović

20:00

Kulinarski globus 0

Odličan je prilog uz ribu i pečeno meso, a može da bude glavno jelo ako pazite na liniju.

MEDITERANSKI SPECIJALITET Grčka salata od krompira i drugog povrća seća na more
Shutterstock

Sastojci:

Možda vas zanima:

500 g krompira

250 g feta sira

100 g maslina bez koštica

4 paradajza

2 paprike

2 glavice crnog luka

100 ml bujona od povrća

6 kašika vinskog sirćeta

5 kašika maslinovog ulja

1 kašičica peršuna

Priprema:

Krompir skuvajte u slanoj vodi, procedite i ostavite da se malo ohladi, pa ga oljuštite i isecite na kolutove. Paradajz isecite na kockice, paprike na trakice, luk na kriške. Fetu izmrvite, a masline isecite na kolutove. Sve sastojke pomešajte. Dodajte so i biber po ukusu. Bujon pomešajte sa sirćetom, uljem i peršunom i prelijte salatu. Ostavite da odstoji 2 sata pre služenja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)