Španci obožavaju ovaj hleb s paradajzom koji može da vam posluži kao sjajna večera

Izvor: alo.rs

20:00

Kulinarski globus 0

Paradajz je apsolutna zvezda ovog jednostavnog jela koji Španci nazivaju pan con tomate, što u prevodu znači hleb s paradajzom.

Španci obožavaju ovaj hleb s paradajzom koji može da vam posluži kao sjajna večera
Shutterstock

 

Zapečeni hleb sa paradajzom i belim lukom

Sastojci:

400 g ćabate

50 ml maslinovog ulja

2 čena belog luka

800 g zrelog paradajza

1/2 kašičice soli

Priprema:

Isecite ćabatu na kriške debljine 3 cm. Svaku krišku premažite maslinovim uljem i propržite na tiganju ili u rerni. Kada hleb dobije lepu zlatnu boju i postane hrskav, izvadite ga i svaku krišku natrljajte belim lukom. Paradajz iseckajte nožem ili narendajte. Dodajte malo maslinovog ulja, posolite i poklopite hleb. Prelijte sa još malo maslinovog ulja i po želji pospite listovima svežeg bosiljka.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading