Španci obožavaju ovaj hleb s paradajzom koji može da vam posluži kao sjajna večera
Paradajz je apsolutna zvezda ovog jednostavnog jela koji Španci nazivaju pan con tomate, što u prevodu znači hleb s paradajzom.
Zapečeni hleb sa paradajzom i belim lukom
Sastojci:
400 g ćabate
50 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
800 g zrelog paradajza
1/2 kašičice soli
Priprema:
Isecite ćabatu na kriške debljine 3 cm. Svaku krišku premažite maslinovim uljem i propržite na tiganju ili u rerni. Kada hleb dobije lepu zlatnu boju i postane hrskav, izvadite ga i svaku krišku natrljajte belim lukom. Paradajz iseckajte nožem ili narendajte. Dodajte malo maslinovog ulja, posolite i poklopite hleb. Prelijte sa još malo maslinovog ulja i po želji pospite listovima svežeg bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)