Španci obožavaju ovaj hleb s paradajzom koji može da vam posluži kao sjajna večera
Paradajz je apsolutna zvezda ovog jednostavnog jela koji Španci nazivaju pan con tomate, što u prevodu znači hleb s paradajzom.

Zapečeni hleb sa paradajzom i belim lukom
Sastojci:
400 g ćabate
50 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
800 g zrelog paradajza
1/2 kašičice soli
Priprema:
Isecite ćabatu na kriške debljine 3 cm. Svaku krišku premažite maslinovim uljem i propržite na tiganju ili u rerni. Kada hleb dobije lepu zlatnu boju i postane hrskav, izvadite ga i svaku krišku natrljajte belim lukom. Paradajz iseckajte nožem ili narendajte. Dodajte malo maslinovog ulja, posolite i poklopite hleb. Prelijte sa još malo maslinovog ulja i po želji pospite listovima svežeg bosiljka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

PACOVI USPORAVAJU IZGRADNJU Nova prestonica Indonezije kasni sa otvaranjem zbog nezvanih gostiju

UVEDENA NOVA PRAVILA ZA VOZAČE Promena u saobraćajnim zakonima – Važe za celu EU, a utiču i na Srbe

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Šta se ovo desilo?! Tramp i Netanjahu nasmejani ušli u Belu kuću, a onda je stiglo važno saopštenje! (VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

BEZ POPUŠTANJA Tramp preti vetom republikancima, prekida razgovore i najavljuje 104 odsto carina Kini

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

NISU ONE BAUK! Legendarna Katarina Tomašević vratila se u žensku rukometnu reprezentaciju Srbije jer...

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)