UKUS GRČKE Pravo je vreme da jedete osvežavajući caciki uz meso

Vesna Vukadinović

19:00

Kulinarski globus 0

Caciki se u Grčkoj služi hladan, kao predjelo i sos uz meso.

UKUS GRČKE Pravo je vreme da jedete osvežavajući caciki uz meso
Shutterstock

Sastojci:

2 sveža krastavca

300 ml kisele pavlake

1 čaša jogurta

2 čena belog luka

1 kašičica soli

Priprema:

Krastavac dobro oprati i neoljušten izrendati na krupno. Dodati sitno izrendan beli luk, pavlaku i jogurt, so i dobro izmešati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading