UKUS GRČKE Pravo je vreme da jedete osvežavajući caciki uz meso
Caciki se u Grčkoj služi hladan, kao predjelo i sos uz meso.
Sastojci:
2 sveža krastavca
300 ml kisele pavlake
1 čaša jogurta
2 čena belog luka
1 kašičica soli
Priprema:
Krastavac dobro oprati i neoljušten izrendati na krupno. Dodati sitno izrendan beli luk, pavlaku i jogurt, so i dobro izmešati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LETNJA SALATA OD KRASTAVCA Gotova je za 10 minuta, a potrebna su samo 3 sastojka!
Salata od krastavca osvežava i savršeno će ići uz jela od mesa.
CACIKI SALATA Poznata grčka salata, toliko je dobra da ćete je iznova praviti
Možete je jesti u girosu.Može da vam bude predjelo ili obrok.Osvežavajuća i lagana. Odmah će vas ukus vratiti u dane letovanja u Grčkoj.
LETNJA SALATA Osvežavajuća, pravi se od krastavca, a spremna je za 15 minuta!
Odlično ide uz jela od mesa.
KREMASTA I OSVEŽAVAJUĆA Salata od krastavca i jogurta sa belim lukom
Odlično ide uz jela od mesa.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)