CACIKI SALATA Poznata grčka salata, toliko je dobra da ćete je iznova praviti
Možete je jesti u girosu.Može da vam bude predjelo ili obrok.Osvežavajuća i lagana. Odmah će vas ukus vratiti u dane letovanja u Grčkoj.
Potrebno je
- 3 sveža krastavca
- 200 g grčkog jogurta
- 2 krupnija čena belog luka
- kašičica iseckane mirođije
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- prstohvat bibera
- so po ukusu
Priprema
Prvo oljuštite krastavce i kašičicom izvadite sredinu sa semenkama. Narendajte krastavce i stavite ih u cediljku. Posolite ih i ostavite da se ocede od viška vode. Čenove belog luka prelijte sa 2-3 kašike maslinovog ulja i ostavite ih pola sata, da ulje upije arome luka. Beli luk sitno narendajte. Sjedinite beli luk i grčki jogurt, pa ostavite smesu preko noći u frižideru. Dodajte iseckanu mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, biber i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke. Uživajte !
Možda vas zanima:
Otputujte u Grčku uz čuvenu caciki salatu: Zapanjićete se koliko je priprema BRZA I JEDNOSTAVNA (video)
Dok željno čekamo lepo vreme i leto, dajemo vam recept za pravi grčki caciki koji će vas osvežiti baš kao i dan proveden na grčkom moru
MIRIS I UKUS GRČKE Osvežavajuća caciki salata, savršeno ide uz meso
Caciki se u Grčkoj služi kao predjelo i sos za giros.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)