Priprema ovih italijanskih lazanji traje malko duže, ali vredi svakog minuta provedenog u kujni
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, ovo je pravi recept za vas!
Italijanske lazanje sa spanaćem i sirom
SASTOJCI:
1 kutija gotovih kora za lazanje
1 kg svežeg spanaća
250 g sira
100 g putera
100 g parmezana
1 litar mleka
3 kašike brašna
so, biber,
origano
PRIPREME:
Spanać operite i kratko prokuvajte. Ocediti i iseckati. Pomešajte sa sirom i začinite. Bešamel pripremite na sledeći način: U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i stalno mešajte, pa polako sipajte mleko. Prokuvajte kratko ali stalno mešajte. Začinite muškatnim oraščićem (opciono), solju i biberom. U posudu za pečenje sipajte malo bešamela, rasporedite testo, rasporedite mešavinu spanaća i sira, prelijte bešamelom, pospite parmezanom i tako nekoliko puta. Odozgo neka budu listovi testa koje prelijete bešamelom, pospite origanom i parmezanom, da dobije koricu tokom pečenja. Stavite u zagrejanu rernu na 180 °C i pecite 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)