Priprema ovih italijanskih lazanji traje malko duže, ali vredi svakog minuta provedenog u kujni
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, ovo je pravi recept za vas!
Italijanske lazanje sa spanaćem i sirom
SASTOJCI:
1 kutija gotovih kora za lazanje
1 kg svežeg spanaća
250 g sira
100 g putera
100 g parmezana
1 litar mleka
3 kašike brašna
so, biber,
origano
PRIPREME:
Spanać operite i kratko prokuvajte. Ocediti i iseckati. Pomešajte sa sirom i začinite. Bešamel pripremite na sledeći način: U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i stalno mešajte, pa polako sipajte mleko. Prokuvajte kratko ali stalno mešajte. Začinite muškatnim oraščićem (opciono), solju i biberom. U posudu za pečenje sipajte malo bešamela, rasporedite testo, rasporedite mešavinu spanaća i sira, prelijte bešamelom, pospite parmezanom i tako nekoliko puta. Odozgo neka budu listovi testa koje prelijete bešamelom, pospite origanom i parmezanom, da dobije koricu tokom pečenja. Stavite u zagrejanu rernu na 180 °C i pecite 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)