Priprema ovih italijanskih lazanji traje malko duže, ali vredi svakog minuta provedenog u kujni
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, ovo je pravi recept za vas!

Italijanske lazanje sa spanaćem i sirom
SASTOJCI:
1 kutija gotovih kora za lazanje
1 kg svežeg spanaća
250 g sira
100 g putera
100 g parmezana
1 litar mleka
3 kašike brašna
so, biber,
origano
PRIPREME:
Spanać operite i kratko prokuvajte. Ocediti i iseckati. Pomešajte sa sirom i začinite. Bešamel pripremite na sledeći način: U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i stalno mešajte, pa polako sipajte mleko. Prokuvajte kratko ali stalno mešajte. Začinite muškatnim oraščićem (opciono), solju i biberom. U posudu za pečenje sipajte malo bešamela, rasporedite testo, rasporedite mešavinu spanaća i sira, prelijte bešamelom, pospite parmezanom i tako nekoliko puta. Odozgo neka budu listovi testa koje prelijete bešamelom, pospite origanom i parmezanom, da dobije koricu tokom pečenja. Stavite u zagrejanu rernu na 180 °C i pecite 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)