Priprema ovih italijanskih lazanji traje malko duže, ali vredi svakog minuta provedenog u kujni

Ivana Vujnović

21:00

Kulinarski globus 0

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, ovo je pravi recept za vas!

Priprema ovih italijanskih lazanji traje malko duže, ali vredi svakog minuta provedenog u kujni
Shutterstock

 

Italijanske lazanje sa spanaćem i sirom

SASTOJCI:

1 kutija gotovih kora za lazanje

1 kg svežeg spanaća

250 g sira 

100 g putera

100 g parmezana

1 litar mleka

3 kašike brašna

so, biber,

origano

PRIPREME:

Spanać operite i kratko prokuvajte. Ocediti i iseckati. Pomešajte sa sirom i začinite. Bešamel pripremite na sledeći način: U dubljoj posudi otopite puter, dodajte brašno i stalno mešajte, pa polako sipajte mleko. Prokuvajte kratko ali stalno mešajte. Začinite muškatnim oraščićem (opciono), solju i biberom. U posudu za pečenje sipajte malo bešamela, rasporedite testo, rasporedite mešavinu spanaća i sira, prelijte bešamelom, pospite parmezanom i tako nekoliko puta. Odozgo neka budu listovi testa koje prelijete bešamelom, pospite origanom i parmezanom, da dobije koricu tokom pečenja. Stavite u zagrejanu rernu na 180 °C i pecite 40 minuta.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading