Čuveno grčko predjelo BUJURDI gotovo je za samo 10 minuta a potrebno vam je svega par sastojaka
Bujurdi, najpopularnije grčko predjelo, možete spremiti vrlo brzo i lako.

Ukoliko nemate grčku fetu, možete staviti drugi beli sir, važno je da ne bude previše mekan.
Bujurdi
Sastojci (za jednu porciju):
1/2 paradajza
1/2 paprike
1 kriška sira (80 g)
50 g kačkavalja (gauda, ementaler)
origano
maslinovo ulje
Priprema:
U sredinu vatrostalne činijice stavite krišku sira, najbolje je da to bude feta. Postpite odozgo origano i prelijte maslinovim uljem. Paradajz i papriku isecite na kolutove. Preko sira stavite paradajz i papriku pa kačkavalj koji se lepo topi. Opet stavite odogo origano i maslinovo ulje. Pokrijte alu-folijom. Pecite na 200 stepeni 15-25 minuta a može i u mikrotalasnoj.
Ako volite pikantniji ukus, ubacite malo ljute paparičice.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)