Čuveno grčko predjelo BUJURDI gotovo je za samo 10 minuta a potrebno vam je svega par sastojaka
Bujurdi, najpopularnije grčko predjelo, možete spremiti vrlo brzo i lako.
Ukoliko nemate grčku fetu, možete staviti drugi beli sir, važno je da ne bude previše mekan.
Bujurdi
Sastojci (za jednu porciju):
1/2 paradajza
1/2 paprike
1 kriška sira (80 g)
50 g kačkavalja (gauda, ementaler)
origano
maslinovo ulje
Priprema:
U sredinu vatrostalne činijice stavite krišku sira, najbolje je da to bude feta. Postpite odozgo origano i prelijte maslinovim uljem. Paradajz i papriku isecite na kolutove. Preko sira stavite paradajz i papriku pa kačkavalj koji se lepo topi. Opet stavite odogo origano i maslinovo ulje. Pokrijte alu-folijom. Pecite na 200 stepeni 15-25 minuta a može i u mikrotalasnoj.
Ako volite pikantniji ukus, ubacite malo ljute paparičice.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)