ZALOGAJČIĆI SA BELIM LUKOM Način da iskoristite stari hleb koji će vas odvesti pravo u Italiju
Zapečeni hleb začinjen ukusima Italije za koji je potrebno manje od 20 minuta pravljenja.
Sastojci
- izgnječena 3 čena belog luka
- 120 ml maslinovog ulja
- morska so
- crni biber
- 1 kašičica origana
- ½ kašičiće majčine dušice (još bolje sveža)
- 1 hleb, najbolje baget, ali poslužiće bilo koji
- 25 g narendanog parmezana
- 100 g kačkavalja
Priprema
Pastu od belog luka pomešajte s maslinovim uljem, dodajte malo soli, mleveni crni biber, origano i majčinu dušicu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Hleb isecite po dužini i premažite pripremljenom smesom.
Pospite parmezanom i narendanim kačkavaljem.
Pecite ga u rerni zagrejanoj na 180 °C, 5-10 minuta, dok se sir ne otopi, a hleb ne postane zlatan i hrskav na ivicama. Poslužite toplo.
Savet
Hleb možete narezati i na pločice i začiniti pojedinačno.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)