ZALOGAJČIĆI SA BELIM LUKOM Način da iskoristite stari hleb koji će vas odvesti pravo u Italiju
Zapečeni hleb začinjen ukusima Italije za koji je potrebno manje od 20 minuta pravljenja.

Sastojci
- izgnječena 3 čena belog luka
- 120 ml maslinovog ulja
- morska so
- crni biber
- 1 kašičica origana
- ½ kašičiće majčine dušice (još bolje sveža)
- 1 hleb, najbolje baget, ali poslužiće bilo koji
- 25 g narendanog parmezana
- 100 g kačkavalja
Priprema
Pastu od belog luka pomešajte s maslinovim uljem, dodajte malo soli, mleveni crni biber, origano i majčinu dušicu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Hleb isecite po dužini i premažite pripremljenom smesom.
Pospite parmezanom i narendanim kačkavaljem.
Pecite ga u rerni zagrejanoj na 180 °C, 5-10 minuta, dok se sir ne otopi, a hleb ne postane zlatan i hrskav na ivicama. Poslužite toplo.
Savet
Hleb možete narezati i na pločice i začiniti pojedinačno.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)