OVO JE NAJBOLJA ZAMENA ZA KAFU Prave ga u Japanu, a Srbi poludeli za ovim receptom
Ako želite ujutru da se razbudite, a pritom postite ili vam smeta laktoza, imamo recept za vas. Umesto kafe, probajte ukusno piće zelene boje koje stiže iz Japana. Možete ga konzumirati hladnog ili toplog.
Sastojci
1 kašičica matcha praha
1/2 šoljice (oko 125 ml) toplog biljnog mlijeka
1/2 šoljice (oko 125 ml) mlake vode
med ili sirup od agave po želji
Priprema
U šoljicu dodajte matcha prah. U prah dodajte toplu vodu i mutite dok se ne rastope grudvice. Kad više nema grudvica, sipajte biljno mleko i ostatak vode. Biljno mleko može biti kokosovo, sojino, ovseno, bademovo, pirinčano. Sipajte med ili agava sirup po želji ili ubacite dodatke kao što su kokosovo ulje, cimet, ekstrakt vanile ili neki drugi začin . Napitak se može konzumirati topao ili hladan.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)