OVO JE NAJBOLJA ZAMENA ZA KAFU Prave ga u Japanu, a Srbi poludeli za ovim receptom

Ivana Pavlović

13:58

Kulinarski globus 0

Ako želite ujutru da se razbudite, a pritom postite ili vam smeta laktoza, imamo recept za vas. Umesto kafe, probajte ukusno piće zelene boje koje stiže iz Japana. Možete ga konzumirati hladnog ili toplog.

OVO JE NAJBOLJA ZAMENA ZA KAFU Prave ga u Japanu, a Srbi poludeli za ovim receptom
Unsplash

Sastojci

1 kašičica matcha praha
1/2 šoljice (oko 125 ml) toplog  biljnog mlijeka
1/2 šoljice (oko 125 ml)  mlake vode
med ili sirup od agave po želji

Priprema 

U šoljicu dodajte matcha prah. U prah dodajte toplu vodu i mutite dok se ne rastope grudvice. Kad više nema grudvica, sipajte biljno mleko i ostatak vode. Biljno mleko može biti kokosovo, sojino, ovseno, bademovo, pirinčano. Sipajte med ili agava sirup po želji ili ubacite dodatke kao što su kokosovo ulje, cimet, ekstrakt vanile ili neki drugi začin . Napitak se može konzumirati topao ili hladan.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading