DA LI STE PROBALI INDIJSKI HLEB? Pravi se bez kvasca i gotovo je za dva minuta

Ivana Pavlović

18:05

Kulinarski globus 0

Indijci za ovaj recept znaju godinama a naši ljudi sve više otkrivaju njegove čari. Hrskavi zalogaji vrućeg hleba daće novu notu vašoj trpezi. Za samo dva minuta , koja su potrebna da se napravi, uživaćete u svakom novom zalogaju.

DA LI STE PROBALI INDIJSKI HLEB? Pravi se bez kvasca i gotovo je za dva minuta
Shutterstock

Sastojci

280 g brasna
1 mala kašičica praška za pecivo (5 g)
1 mala kašika soli (6 g)
50 g jogurta
170 ml mlake vode
ulje za premazivanje

 

Priprema

Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na 6 jednakih delova.  Potom razvite veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju (Nemojte da uljite tiganj). Pecite po 1-2 minute na srednjoj vatri sa obe strane. Odložite na kuhinjsku krpu dok sve ne bude gotovo.

 

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading