DA LI STE PROBALI INDIJSKI HLEB? Pravi se bez kvasca i gotovo je za dva minuta
Indijci za ovaj recept znaju godinama a naši ljudi sve više otkrivaju njegove čari. Hrskavi zalogaji vrućeg hleba daće novu notu vašoj trpezi. Za samo dva minuta , koja su potrebna da se napravi, uživaćete u svakom novom zalogaju.

Sastojci
280 g brasna
1 mala kašičica praška za pecivo (5 g)
1 mala kašika soli (6 g)
50 g jogurta
170 ml mlake vode
ulje za premazivanje
Priprema
Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na 6 jednakih delova. Potom razvite veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju (Nemojte da uljite tiganj). Pecite po 1-2 minute na srednjoj vatri sa obe strane. Odložite na kuhinjsku krpu dok sve ne bude gotovo.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)