KREM BRULE Kremasti francuski desert koji samo dobija na popularnosti, a topi se u ustima
Krem brule je sofisticiran desert koji se sastoji od kreme od jaja, šećera i slatke pavlake koja se lagano peče dok ne postane kremasta i bogatog ukusa. Ono što čini krem brule posebnim je karamelizovani šećer na vrhu, koji se postiže upotrebom posebnog alata - plamenika. Pre serviranja karamelizovani šećer stvara hrskavu, slatku koricu koja se lepo slaže sa svilenkastom kremom ispod. Ovaj desert se često poslužuje u malim keramičkim posudama poznatim kao ramekin, čime se naglašava elegancija i jednostavnost ove poslastice. Kombinacija nežne kreme i hrskave kore čini krem brule omiljenim izborom ljubitelja slatkog, pružajući nezaboravno iskustvo u svakom zalogaju.

Potrebno je
- 6 žumanaca
- 100 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- šipka vanile
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom. Presecite uzdužno šipku vanile i vrhom noža pokupite seme vanile i dodajte pavlaci na šporetu. Zagrevajte do tačke ključanja, pa pavlaku lagano dodajte jajima, uz neprestano mešanje žicom za mućenje. Procedite sadržaj pa prespite u kalupe. Zatim kalupe poređajte u pleh za pečenje u rerni i dodajte toplu vodu do polovine kalupa. Pecite 35 minuta na 140 stepeni. Gotov krem ostavite da se prohladi. Pospite kristal šećerom pa kalupe vratite u šporet na gornju rešetku kako bi se šećer karamelizovao kratko 1-2 minuta, ali obavezno stavite led na dno pleha. Izvadite i poslužite krem brule sa toplom hrskavom karamel-koricom i divnim žutim, hladnim filom u kome se vide sitne semenke vanile.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)