CUREKI Grčka pletenica za prave sladokusce, a klasik bez premca
Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.

Potrebno je
- 500 g brašna
- 200 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 75 g maslaca, omekšalog
- 10 g suvog kvasca
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- kora jednog narandže
- 1 jaje za premazivanje
- bademi za posipanje (opciono)
Priprema:
U maloj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i 1 kašičicu šećera. Ostavite da odstoji 10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi pomešajte brašno, preostali šećer, mahlepi, vanilin šećer i narandžinu koru. Dodajte aktivirani kvasac, jaja i omekšali maslac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte testo i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1-2 sata, dok se ne udvostruči. Podelite testo na tri jednaka dela, oblikujte pletenicu i stavite je na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da naraste još 30 minuta. Premažite pletenicu umućenim jajetom i pospite bademima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, dok ne porumeni.

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd
Brnabić o pisanju opozicionih medija: "Čist fašizam, i time se ponose" FOTO
Ena Čolić nakon svih uvreda koje joj je Terza uputio ipak uzela pivo od njega: Anđela je raskrinkala pred svima, nastao novi haos! (VIDEO)
Isplivali novi detalji raskida: Matora zbog opsesije rijalitijem zanemarivala Kostu i njegove potrebe, ovo je cela istina! (VIDEO)

Više fudbalerki nego fudbalera na OI 2028.

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)