PLETENICA OD ČOKOLADE BOLJA NEGO IZ PEKARE Hrskava spolja i puna sočnog fila

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Savršena za doručak ili užinu.

pletenica od čokolade
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g lisnatog testa
  • 150 g čokolade
  • 5 banana
  • 2 jaja

 

Priprema:

Banane iseckajte na kolutove, a čokoladu izrendajte. Pomešajte i podelite na 2 dela. Rastanjite odleđeno lisnato testo. Po sredini svakog pravougaonika rasporedite fil. Testo s obe strane fila isecite na poprečne trake širine 2 cm i složite ih unakrsno preko fila. Stavite u podmazan pleh i premažite umućenim jajima. Pecite pletenicu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading