PLETENICA OD ČOKOLADE BOLJA NEGO IZ PEKARE Hrskava spolja i puna sočnog fila
Savršena za doručak ili užinu.
Potrebno je:
- 500 g lisnatog testa
- 150 g čokolade
- 5 banana
- 2 jaja
Priprema:
Banane iseckajte na kolutove, a čokoladu izrendajte. Pomešajte i podelite na 2 dela. Rastanjite odleđeno lisnato testo. Po sredini svakog pravougaonika rasporedite fil. Testo s obe strane fila isecite na poprečne trake širine 2 cm i složite ih unakrsno preko fila. Stavite u podmazan pleh i premažite umućenim jajima. Pecite pletenicu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
KROFNE SA DŽEMOM BUDE NOSTALGIJU Vazdušaste i pufnaste, a nisu uopšte masne
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
KROFNE IZ RERNE PUFNASTE KAO OBLAK Nisu masne, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se peku.
PUŽIĆI SA KAČKAVALJEM I PAPRIKOM Mekani, sočni i razvaljuju ukusom
Savršeni za doručak ili večeru.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sladak, bićete oduševljeni.
KOLAČ SA SUVIM VOĆEM NIKO NE ODBIJA Mirisan, sočan i sladak, baš kao onaj bakin
Svi će vam tražiti dodatno parče.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
RUSKE KAPE ZA NAJLEPŠU SLAVU Jednostavni kolači savršenog ukusa
Klasik koji nikad ne izlazi iz mode.
SUPER BRZA KEKS TORTA Gotova dok pristavite kafu, a svi je vole
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
Komentari (0)