ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 300 g paste (po izboru)
- 1 veći patlidžan
- 2 čena belog luka
- 400 g paradajz sosa
- maslinovo ulje
- so
- biber
- svež peršun
Priprema:
Operite patlidžan i isecite ga na kockice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno iseckani beli luk i propržite ga kratko. Dodajte kockice patlidžana i pržite dok ne omekšaju. Zatim dodajte paradajz sos, posolite, pobiberite i kuvajte dok se sos ne zgusne. U međuvremenu, skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. Kada je pasta gotova, sjedinite je sa sosom od patlidžana i dobro promešajte. Na kraju, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.
Možda vas zanima:
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)