DŽEJLINE TAKOS KORPICE SE NE ODBIJAJU Donose duh Meksika, a tope se u ustima
Džejla Ramović, pobednica muzičkog takmičenja i pevačica izuzetnog vokala, svakom novom pesmom oduševi vernu publiku. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno, meksičko jelo koje je pravi raj za nepca.


Možda vas zanima:

PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Potrebno je
- pakovanje tortilja
- 500 g mlevenog mesa
- malo ulja
- 200 g rendanog čedar sira
- pola seckane ajsberg salate
Za salsu:
- 1 paradajz
- 1 mali crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 ljuta papričica
- sok od jednog limuna
- malo šećera
- so i biber
Za gvakamole sos:
- 1 zreo avokado
- sok od limuna
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- čen belog luka ako volite
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Podmažite pleh za mafine. Isecite tortilje na manje krugove da mogu da stanu u kalupe. Zatim ih premažite sa malo ulja i pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na malo ulja prodinstajte mleveno meso. Potom začinite. U blender stavite avokado, sok od limuna, so i maslinovo ulje i blendajte, sve dok smesa ne postane kremasta. U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu papričicu, šećer, so, biber, paradajz, limun i lukove. Tortilja korpice punite mlevenim mesom, dodajte rendani čedar, pa sitno seckanu ajsberg salatu. Preko salate dodajte salsu i gvakamole sos.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

SLANI KROASANI SA SPANAĆEM ZA USKRS Drugačiji i sočni, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju jogurta.

AVOKADO SALATA SA KRASTAVCEM Kremasta i jednostavna za pripremu, a super ide uz razna jela
Služite uz piletinu ili jelo po želji.

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)