DŽEJLINE TAKOS KORPICE SE NE ODBIJAJU Donose duh Meksika, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Džejla Ramović, pobednica muzičkog takmičenja i pevačica izuzetnog vokala, svakom novom pesmom oduševi vernu publiku. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno, meksičko jelo koje je pravi raj za nepca.

takos korpice
Shutterstock
takos korpice Alo
 

Potrebno je

  • pakovanje tortilja
  • 500 g mlevenog mesa
  • malo ulja
  • 200 g rendanog čedar sira
  • pola seckane ajsberg salate

Za salsu:

  • 1 paradajz
  • 1 mali crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • sok od jednog limuna
  • malo šećera
  • so i biber

Za gvakamole sos:

  • 1 zreo avokado
  • sok od limuna
  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • čen belog luka ako volite

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Podmažite pleh za mafine. Isecite tortilje na manje krugove da mogu da stanu u kalupe. Zatim ih premažite sa malo ulja i  pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na malo ulja prodinstajte mleveno meso. Potom začinite. U blender stavite avokado, sok od limuna, so i maslinovo ulje i blendajte, sve dok smesa ne postane kremasta. U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu papričicu, šećer, so, biber, paradajz, limun i lukove. Tortilja korpice punite mlevenim mesom, dodajte rendani čedar, pa sitno seckanu ajsberg salatu. Preko salate dodajte salsu i gvakamole sos.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading