DŽEJLINE TAKOS KORPICE SE NE ODBIJAJU Donose duh Meksika, a tope se u ustima
Džejla Ramović, pobednica muzičkog takmičenja i pevačica izuzetnog vokala, svakom novom pesmom oduševi vernu publiku. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno, meksičko jelo koje je pravi raj za nepca.
Alo
Potrebno je
- pakovanje tortilja
- 500 g mlevenog mesa
- malo ulja
- 200 g rendanog čedar sira
- pola seckane ajsberg salate
Za salsu:
- 1 paradajz
- 1 mali crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 ljuta papričica
- sok od jednog limuna
- malo šećera
- so i biber
Za gvakamole sos:
- 1 zreo avokado
- sok od limuna
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- čen belog luka ako volite
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Podmažite pleh za mafine. Isecite tortilje na manje krugove da mogu da stanu u kalupe. Zatim ih premažite sa malo ulja i pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Na malo ulja prodinstajte mleveno meso. Potom začinite. U blender stavite avokado, sok od limuna, so i maslinovo ulje i blendajte, sve dok smesa ne postane kremasta. U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu papričicu, šećer, so, biber, paradajz, limun i lukove. Tortilja korpice punite mlevenim mesom, dodajte rendani čedar, pa sitno seckanu ajsberg salatu. Preko salate dodajte salsu i gvakamole sos.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)