TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a nije kisela voda
Dodajte ovaj sastojak umesto kisele vode i uživajte u savršenim palačinkama.
Dodajte sodu bikabonu
Potrebno je
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ulja
- ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite mleko, vodu i jaje. Dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mikserom dobro umutite da nema grudvica. Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte ulje, pa ponovo sve izmešajte. Zagrejte tiganj na najvišoj temperaturi, pa smanjite i pecite palačinke. Na kraju, pečene palačinke ređajte jednu na drugu, pa poklopite sudom. Ostaće suže tople, i sutradan biti mekane. Zatim ih filujte prilogom po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
HOLANDSKE PALAČINKE Slične kao one američke ali se razlikuju po ovome, a vazdušaste i mekane
Palačinke iz rerne, na holandski način, za desert koji se pamti.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
NAPRAVITE DOMAĆU PILEĆU SALAMU Nema aditiva, bolja nego iz prodavnice, a koštaće vas 550 dinara za kilogram
Viralni video sa Tik toka oduševio je pratioce receptom za domaću salamu od pilećih prsa.
Komentari (0)