TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a nije kisela voda

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Dodajte ovaj sastojak umesto kisele vode i uživajte u savršenim palačinkama.

puding palačinke
Shutterstock

Dodajte sodu bikabonu

Potrebno je

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ulja
  • ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

U jednoj posudi sjedinite mleko, vodu i jaje. Dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mikserom dobro umutite da nema grudvica. Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte ulje, pa ponovo sve izmešajte. Zagrejte tiganj na najvišoj temperaturi, pa smanjite i pecite palačinke. Na kraju, pečene palačinke ređajte jednu na drugu, pa poklopite sudom. Ostaće suže tople, i sutradan biti mekane. Zatim ih filujte prilogom po izboru. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

Komentari (0)

Loading