TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a nije kisela voda
Dodajte ovaj sastojak umesto kisele vode i uživajte u savršenim palačinkama.
Dodajte sodu bikabonu
Potrebno je
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ulja
- ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite mleko, vodu i jaje. Dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mikserom dobro umutite da nema grudvica. Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte ulje, pa ponovo sve izmešajte. Zagrejte tiganj na najvišoj temperaturi, pa smanjite i pecite palačinke. Na kraju, pečene palačinke ređajte jednu na drugu, pa poklopite sudom. Ostaće suže tople, i sutradan biti mekane. Zatim ih filujte prilogom po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TORTA OD PALAČINKI SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANE Izgledom obara s nogu, a nikad ukusnija
Kremasta i drugačija, bićete oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)