PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
Potrebno je
- 3 patlidžana
- 400 g paradajz sosa
- 300 g mocarele
- 50 g parmezana
- 2 jaja
- brašno za pohovanje
- maslinovo ulje
- so
- biber
- bosiljak
Priprema:
Operite patlidžane i isecite ih na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 30 minuta kako bi pustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i ispržite patlidžane sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. U međuvremenu, umutite jaja u drugoj posudi. U vatrostalnu posudu stavite sloj paradajz sosa, zatim red prženih patlidžana, malo mocarele, parmezana i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu stavite ostatak paradajz sosa, mocarele i parmezana. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata dok se ne zapeče. Poslužite toplo, ukrašeno svežim bosiljkom.
Možda vas zanima:
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)