PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
Potrebno je
- 3 patlidžana
- 400 g paradajz sosa
- 300 g mocarele
- 50 g parmezana
- 2 jaja
- brašno za pohovanje
- maslinovo ulje
- so
- biber
- bosiljak
Priprema:
Operite patlidžane i isecite ih na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 30 minuta kako bi pustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i ispržite patlidžane sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. U međuvremenu, umutite jaja u drugoj posudi. U vatrostalnu posudu stavite sloj paradajz sosa, zatim red prženih patlidžana, malo mocarele, parmezana i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu stavite ostatak paradajz sosa, mocarele i parmezana. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata dok se ne zapeče. Poslužite toplo, ukrašeno svežim bosiljkom.
Možda vas zanima:
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete
Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA SA PRAZILUKOM RAJ ZA NEPCA Za gurmane i one izbirljive, nećete moći da stanete
Bićete siti satima, a osvaja od prvog zalogaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)