PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.

parmiđana
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 patlidžana
  • 400 g paradajz sosa
  • 300 g mocarele
  • 50 g parmezana
  • 2 jaja
  • brašno za pohovanje
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • bosiljak

Priprema:
Operite patlidžane i isecite ih na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 30 minuta kako bi pustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i ispržite patlidžane sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. U međuvremenu, umutite jaja u drugoj posudi. U vatrostalnu posudu stavite sloj paradajz sosa, zatim red prženih patlidžana, malo mocarele, parmezana i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu stavite ostatak paradajz sosa, mocarele i parmezana. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata dok se ne zapeče. Poslužite toplo, ukrašeno svežim bosiljkom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading