PARMIĐANA Italijanski delikates sa patlidžanom koji podseća na musaku, a još 5 puta sočniji
Slasno i sočno jelo od povrća i sira oboriće s nogu sve koji budu probali.
Potrebno je
- 3 patlidžana
- 400 g paradajz sosa
- 300 g mocarele
- 50 g parmezana
- 2 jaja
- brašno za pohovanje
- maslinovo ulje
- so
- biber
- bosiljak
Priprema:
Operite patlidžane i isecite ih na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 30 minuta kako bi pustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i ispržite patlidžane sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. U međuvremenu, umutite jaja u drugoj posudi. U vatrostalnu posudu stavite sloj paradajz sosa, zatim red prženih patlidžana, malo mocarele, parmezana i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu stavite ostatak paradajz sosa, mocarele i parmezana. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata dok se ne zapeče. Poslužite toplo, ukrašeno svežim bosiljkom.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
MUSAKA SA KROMPIROM Klasik za sva vremena i prilike, u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)