HOLANDSKE PALAČINKE Slične kao one američke ali se razlikuju po ovome, a vazdušaste i mekane
Palačinke iz rerne, na holandski način, za desert koji se pamti.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

PALAČINKE OD PROSA Zdrave i ukusne, a mekane kao duša
Premažite slanim ili slatkim prilogom.

PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Bogati fil im daje šmek, a mekane i vazdušaste
Mirisne i ukusne, bićete oduševljeni.

PALAČINKE S CIMETOM Aromatični i mirisni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Toliko su slatke da najbolje odmah stavite duplu meru.
- pola šolje brašna
- 2 kašike šećera
- pola kašike soli
- 3 jaja
- ¾ šolje punomasnog mleka
- pola kašike čistog ekstrakta vanile
- 3 kašike neslanog maslaca
Za posluživanje
- grčki jogurt
- sveže voće
- topli javorov sirup
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno. so i šećer. Jaja izblendajte dok ne budu penušava i svetla. Dodajte mešavinu brašna, mleka i vanile i mešajte, sve dok ne postane retko i glatko. Umešajte maslac u pleh pa kad se otopi, izvucite rešetku i izlijte smesu u pleh. Pecite palačinku od 18 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kad naraste, postane zlatnosmeđa i hrskava, naseckajte je na kriške i služite s jogurtom, sirupom i voćem.

PUNJENA PLEĆKA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, poćiće vam voda na usta
Sočno i slasno jelo raspametiće vas od prvog zalogaja.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.
Komentari (0)