HOLANDSKE PALAČINKE Slične kao one američke ali se razlikuju po ovome, a vazdušaste i mekane
Palačinke iz rerne, na holandski način, za desert koji se pamti.
Potrebno je:
- pola šolje brašna
- 2 kašike šećera
- pola kašike soli
- 3 jaja
- ¾ šolje punomasnog mleka
- pola kašike čistog ekstrakta vanile
- 3 kašike neslanog maslaca
Za posluživanje
- grčki jogurt
- sveže voće
- topli javorov sirup
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite brašno. so i šećer. Jaja izblendajte dok ne budu penušava i svetla. Dodajte mešavinu brašna, mleka i vanile i mešajte, sve dok ne postane retko i glatko. Umešajte maslac u pleh pa kad se otopi, izvucite rešetku i izlijte smesu u pleh. Pecite palačinku od 18 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kad naraste, postane zlatnosmeđa i hrskava, naseckajte je na kriške i služite s jogurtom, sirupom i voćem.
Možda vas zanima:
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PALAČINKE Biće mekane i savršene, i neće pucati ni lepiti se
Primenite ovaj jednostavni trik i videćete razliku koliko su palačinke mekše i sočnije.
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)