ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
Potrebno je
- 150 g pančete isečene na male kockice
- 1 mala glavica crnog luka, sitno iseckana
- 100 g neprženih pistaća, iseckanih
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 500 g paste
- 2 kašike rendanog parmezana
i još za posipanje
- parmezan
Priprema:
Seckane pistaće istostirajte u suvom tiganju. U loncu prokuvajte slanu vodu, pa dodajte pastu. Kuvajte 2 minuta manje od upustva sa pakovanja, da bude "al dente". Sačuvajte malo vode od kuvanja. Zagrejte veliki tiganj, na srednje jakoj vatri, pa u njemu propržite pančetu, uz mešanje, oko 5 minuta. Kad postane hrskava i pusti masnoću prebacite je u posudu. U istom tiganju propržite seckan crni luk, i pržite oko 3 minuta, dok ne omekša. Umešajte polovinu tostiranih pistaća pa dobro promešajte. Dodajte pavlaku pa kuvajte oko minut, na srednjoj vatri. Oceđenu pastu prebacite u tiganj, pa dodajte pančetu. Umešajte rendani parmezan. Dekorišite seckanim pistaćima i rendanim sirom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA AMATRIĆIJANA U savršenom spoju sa slaninom i parmezanom, svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasna i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna.
SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.
GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)