IMAM BAILDI Tradicionalni turski delikates od patlidžana, zbog čijeg mirisa je i imam pao
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
Potrebno nam je:
- 4 plava patlidžana
Za nadev
- 2 glavice crnog luka
- 5 čena belog luka
- jedna crvena i jedna zelena paprika
- paradajz
- vezica peršuna
- so
- biber
Za sos
- 1/2 dl maslinovog ulja
- 1/2 dl vode
- so
- šećer
- sos od paradajza
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite koru patlidžana, da ostane red kore, red patlidžana. U slanoj vodi ostavite patlidžan koji ste prethodno posolili, oko pola sata. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Od sastojaka napravite nadev, prvo ih sitno naseckajte pa propržite. Nožem napravite rez na patlidžanu pa nanesite povrće. Pomešajte maslinovo ulje, vodu, so, šećer i paradajz sos, da dobijete sos, pa time prelijte punjene patlidžane. Vratite sve u plehu obloženom pek papirom pa dopecite još 15 minuta. Prijatno! Služite toplo ili hladno uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)