IMAM BAILDI Tradicionalni turski delikates od patlidžana, zbog čijeg mirisa je i imam pao
Legenda kaže da je u porobljenom Konstatinopolju imam pao s minareta kada je osetio miris ovog ukusnog jela.
Potrebno nam je:
- 4 plava patlidžana
Za nadev
- 2 glavice crnog luka
- 5 čena belog luka
- jedna crvena i jedna zelena paprika
- paradajz
- vezica peršuna
- so
- biber
Za sos
- 1/2 dl maslinovog ulja
- 1/2 dl vode
- so
- šećer
- sos od paradajza
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite koru patlidžana, da ostane red kore, red patlidžana. U slanoj vodi ostavite patlidžan koji ste prethodno posolili, oko pola sata. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Od sastojaka napravite nadev, prvo ih sitno naseckajte pa propržite. Nožem napravite rez na patlidžanu pa nanesite povrće. Pomešajte maslinovo ulje, vodu, so, šećer i paradajz sos, da dobijete sos, pa time prelijte punjene patlidžane. Vratite sve u plehu obloženom pek papirom pa dopecite još 15 minuta. Prijatno! Služite toplo ili hladno uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
IMAM BAILDI Punjeni patlidžan na turski način, lagan a zasitan
Nećete moći da prestanete da jedete.
PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)