POSNI DUNAVSKI TALASI Zaplovite sećanjima uz omiljeni kolač sa višnjama
Ako volite fenomenalni desert, obožavaćete i njegovu posnu verziju.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.

DUNAVSKI TALASI Vazdušasti kolač mekan kao duša na kome su odrasle generacije
Dobio je naziv zbog slojeva različitih boja koje podsećaju na reku Dunav.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 100 g margarina
- 2,5 dl sojinog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 40 g kakaoa
- 2 šake višanja iz kompota
Za krem:
- 1 puding od vanile
- 400 ml sojinog mleka
- 3 kašike šećera
- 2dl biljne slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kašikica šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, šećer, i rendani margarin. Sipajte sojino mleko pa sve umutite. Smesu podelite na 2 dela, jedan ostavite svetao, a u drugi dodajte kakao. Promešajte dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte svetlu smesu. Preko nanesite višnje pa odgore tamni deo biskvita. Poravnajte dobro i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici zakuvajte 3dl sojinog mleka sa 3 kašike šećera. Puding razmutite u l mleka pa kad proključa u to dodajte umućeni puding i mešajte, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa polako dodajte kašiku po kašiku prohlađenog pudinga. Mutite sve vreme na najmanjoj brzini. Nakon što se kolač prohladi premažite ga kremom i dekorišite čokoladnom glazurom. Prijatno!

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)