POSNI DUNAVSKI TALASI Zaplovite sećanjima uz omiljeni kolač sa višnjama

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako volite fenomenalni desert, obožavaćete i njegovu posnu verziju.

dunavski talasi
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 250 g brašna
  • 250 g šećera
  • 100 g margarina
  • 2,5 dl sojinog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 g kakaoa
  • 2 šake višanja iz kompota

Za krem:

  • 1 puding od vanile 
  • 400 ml sojinog mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2dl biljne slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašikica šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, šećer, i rendani margarin. Sipajte sojino mleko pa sve umutite. Smesu podelite na 2 dela, jedan ostavite svetao, a u drugi dodajte kakao. Promešajte dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte svetlu smesu. Preko nanesite višnje pa odgore tamni deo biskvita. Poravnajte dobro i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici zakuvajte 3dl sojinog mleka sa 3 kašike šećera. Puding razmutite u l mleka pa kad proključa u to dodajte umućeni puding i mešajte, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa polako dodajte kašiku po kašiku prohlađenog pudinga.  Mutite sve vreme na najmanjoj brzini. Nakon što se kolač prohladi premažite ga kremom i dekorišite čokoladnom glazurom. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading