POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je
- 700 g belog pasulja
- 1 luk
- 1 glavicu belog luka
- 1 vezu peršuna
- 1-2 kašike začinske crvene paprike, biber, so, suvi začin
- 4 kašike prezle
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Skuvajte pasulj na tihoj vatri pa ga ocedite. Zatim ga ispasirajte i iseckajte luk. Dodajte beli pasulj, peršun i začine. Rukom oblikujte kuglice. Prodinstajte 4 veća praziluka, pa po njemu poređajte ćuftice. Zagrejte ulje pa dodajte začinsku papriku. Prelijte ćuftice. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
NEODOLJIVI BEŠAMEL SOS Savršeno ide uz ćufte i lazanje, a caka je u ovome
Savršen sos dodaće na ukusu svakom jelu, a priprema je tako jednostavna.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni
Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.
URMAŠICE Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa, po receptu teta Savke
Orijentalni kolač kome popularnost samo raste, za pravo uživanje.
Komentari (0)