POSNE ĆUFTE OD PASULJA Sočno jelo po receptu sa Svete Gore, bićete oduševljeni

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Nećete da primetite da nedostaje meso, a držaće vas dugo sitim.

posne ćufte
Shutterstock

Potrebno je

  • 700 g belog pasulja
  • 1 luk
  • 1 glavicu belog luka
  • 1 vezu peršuna
  • 1-2 kašike začinske crvene paprike, biber, so, suvi začin
  • 4 kašike prezle

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Skuvajte pasulj na tihoj vatri pa ga ocedite. Zatim ga ispasirajte i iseckajte luk. Dodajte beli pasulj, peršun i začine. Rukom oblikujte kuglice. Prodinstajte 4 veća praziluka, pa po njemu poređajte ćuftice. Zagrejte ulje pa dodajte začinsku papriku. Prelijte ćuftice. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading