BADEM KIFLICE Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, savršeno za praznike
Sočne i slatke, za pravo uživanje.

Potrebno je:
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 100 g mlevenih badema
- 100 g šećera
- 2 žumanca
- 1 vanilin šećer
Za glazuru:
- 2 štangle čokolade
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite sa isečenim omekšalim puterom. Mesite kratko da dobijete glatko testo pa ga stavite u frižider pola sata. Oblikujte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite ih oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica.
Možda vas zanima:

KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.

KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.

DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Kiflice će biti mekane i do 5 dana, a trik provereno radi
Primenite ovaj jednostavan trik i uživajte u mekanom i sočnom pecivu.

KIFLICE SA ČOKOLADOM MIRIŠU NA DETINJSTVO Mekane i vazdušaste, razgrabiće se odmah
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.

CEZAR SALATA ZA LINIJU IZ SNOVA Bićete dugo siti, a savršena za vrele letnje dane
Sočna i zasitna, pravićete stalno.

SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.
Komentari (0)