BADEM KIFLICE Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, savršeno za praznike

Izvor: Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slatke, za pravo uživanje.

badem kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g brašna 
  • 200 g putera
  • 100 g mlevenih badema 
  • 100 g šećera 
  • 2 žumanca 
  • 1 vanilin šećer 

Za glazuru: 

  • 2 štangle čokolade 

Priprema: 


Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite sa isečenim omekšalim puterom. Mesite kratko da dobijete glatko testo pa ga stavite u frižider pola sata. Oblikujte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite ih oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica

@moja.trpeza

Jafa kolač - Brza i slatka poslastica Sastojci: 2 narandže 2 šolje brašna 1 kesica praška za pecivo 1 kašika šećera 4 kašike ulja 2 jaja Priprema: 1. Oprane narandže isecite na kockice (jednu sa korom, drugu bez). 2. U posudu stavite iseckane narandže i blendirajte. Dodajte šećer, ulje, jaja, prašak za pecivo i brašno, pa dobro promešajte. 3. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 170°C. Pecite 40 minuta. 4. Za preliv, rendajte narandžu i skuvajte preliv. 5. Pečeni kolač prelijte hladnim prelivom i ostavite da upije. 6. Seckajte na kockice i po želji ukrasite čokoladom. ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading