BRZE BADEM KIFLICE Uspevaju svima, tope se u ustima, a idealne za nenajavljene goste

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalne i slatke, a uspeće i početnicima u kuhinji.

badem kiflice
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g brašna 
  • 200 g putera
  • 100 g mlevenih badema 
  • 100 g šećera 
  • 2 žumanca 
  • 1 vanilin šećer 

Glazura: 

  • 2 štangle čokolade 

Priprema: 

Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite s isečenim omekšalim puterom. Mesite kratko da dobijete glatko testo, pa ga stavite u frižider pola sata. Oblikujte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite ih oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading