BRZE BADEM KIFLICE Uspevaju svima, tope se u ustima, a idealne za nenajavljene goste
Fenomenalne i slatke, a uspeće i početnicima u kuhinji.

Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 g putera
- 100 g mlevenih badema
- 100 g šećera
- 2 žumanca
- 1 vanilin šećer
Glazura:
- 2 štangle čokolade
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno, prstohvat soli, mlevene bademe i izmešajte kašikom. Na kraju sjedinite s isečenim omekšalim puterom. Mesite kratko da dobijete glatko testo, pa ga stavite u frižider pola sata. Oblikujte kiflice rukom i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite ih oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Istopite na tihoj vatri čokoladu i umočite vrhove kiflica.
Možda vas zanima:

KIFLICE SA PIVOM Sočno pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a biće sveže i sutradan
Držaće vas dugo sitim, a savršene za doručak ili užinu.

BRZI KOLAČ U ČAŠI SA JAGODAMA Savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a neprevaziđenog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

BRZE KIFLICE SA SIROM Mekane i slasne, a biće sveže i sutradan, po receptu bez mane
Sočne i mekane, samo dodajte šolju jogurta.

KIFLICE SA SPANAĆEM I SIROM Sočne i slasne, za doručak koji se pamti
Najbolje služite uz šolju jogurta.

NEODOLJIVE BOLONJEZE Italijanski specijalitet na posan način, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a pojedu u slast.


MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
Komentari (0)