BRENINA KEKS TORTA Poslastica od koje će zamirisati cela kuća, ukusa koji priča priče
Lepa Brena već decenijama važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda kako na ovim prostorima tako i širom regiona. Pored toga što ima karijeru o kojoj mašta svaka pevačica, odlično se snalazi u kuhinji, a njene specijalitete najviše vole suprug Boba i sinovi Viktor i Stefan, kao i pastorak Filip, sa kojim je oduvek u odličnim odnosima. Svi koji su probali ovu neodoljivu poslasticu kažu da je savršena za sve prilike.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BRZA KEKS TORTA Poslastica skupog ukusa koja se pravi od jeftinih sastojaka, za pravo uživanje
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

FENOMENALNA KEKS TORTA Brza nepečena poslastica koja miriše na ljubav, po receptu bez mane
Ako volite keks, ovu tortu ćete obožavati.

KEKS TORTA BRZI GONZALES Gotova za 5 minuta, a ukusa kao da ste se trudili satima
Možete da dodate žele bonbone, biće još ukusnija.

TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.
- 500 g keksa sa puterom
- 500 ml mleka
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 kašike kakao-praha
- 100 g crne kafe
- 20 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U većoj posudi zagrejte mleko. U drugoj posudi pomešajte mleko sa šećerima da dobijete krem. Dodajte malo zagrejanog mleka pa promešajte. U ostatak mleka dodajte kakao i crnu kafu pa dobro promešajte. Umačite svaki keks u mešavinu pa ređajte na dno pleha. Premažite kremom od putera i šećera. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Premažite kremom i prelijte glazurom od otopljene čokolade. Ostavite preko noći tortu u frižideru da se dobro stegne.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)