FENOMENALNA KEKS TORTA Brza nepečena poslastica koja miriše na ljubav, po receptu bez mane

Izvor: Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Ako volite keks, ovu tortu ćete obožavati.

keks torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g keksa
  • 500 ml mleka plus malo za umakanje keksa
  • 200 g šećera
  • 200 g putera ili margarina
  • 200 g crne čokolade
  • 2 kašičice vanilinog šećera
  • 2 kašičice kakaa u prahu

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 2-3 kašike ulja
  • malo mleka

Priprema:

U jednoj šerpi pomešajte mleko, šećer, kakao i vanilu. Otopite na srednje jakoj vatri pa kad krene da vri, skinite sa šporeta. Umešajte margarin pa mešajte sve dok se ne otopi, pa dodajte polomljenu čokoladu. Zatim mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, umačite keks u mleko pa ih ređajte na dublji pleh.Nanesite deo čokoladnog fila preko keksa. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Sa malo ulja i mleka otopite čokoladu, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Zatim prelijte preko torte pa ostavite barem 2 sata u frižideru. Secite tortu na parčiće.

@moja.trpeza Avokado tuna rolnica 🥑 Sastojci: 1 krastavac 50g paradajza 50g avokada 50g crvenog luka 100g tune 100g masnog sitnog sira Priprema: Oljuštite krastavac i iseckajte ga na tanke listove. Na svaku ploču stavite masni sitni sir, pa poređajte paradajz, crveni luk, avokado i tunu. Urolajte, a zatim iseckajte na kriške. Uživajte u zdravoj verziji sushija! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #avocado #tuna #recipe #recepti ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

keks torta

BRENINA KEKS TORTA Poslastica od koje će zamirisati cela kuća, ukusa koji priča priče

19:00

29 decembar, 2024

Sezonski recepti

Lepa Brena već decenijama važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda kako na ovim prostorima tako i širom regiona. Pored toga što ima karijeru o kojoj mašta svaka pevačica, odlično se snalazi u kuhinji, a njene specijalitete najviše vole suprug Boba i sinovi Viktor i Stefan, kao i pastorak Filip, sa kojim je oduvek u odličnim odnosima. Svi koji su probali ovu neodoljivu poslasticu kažu da je savršena za sve prilike.

Komentari (0)

Loading