PASTA BOLONJEZE Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim, ukusa bez mane

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva pasta, ukućani će stajati u redu za još.

pasta bolonjeze
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 150 ml crvenog vina
  • 2 luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema

Luk i šargarepu sitno nasecite i propržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko propržite.Dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne omekša. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte pasirani paradajz. Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.

@moja.trpeza Sarma brzo i jednostavno! Brza i jednostavna sarma Sastojci: 500g mlevenog svinjskog mesa 1kg kiselog kupusa 70g pirinča 200g šargarepe 200g crnog luka 200ml paradajz sosa Ulje So, biber, peršun Beli luk (po želji) Lovorov list Priprema: 1. Iseckajte crni luk i šargarepu, pa ih propržite na ulju. 2. U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima (so, biber, peršun) i dodajte u dinstano povrće i meso . Promešajte. 3. Dodajte pirinač i sitno iseckan beli luk, pa sve dobro sjedinite. Ostavite da se ohladi. 4. Kupusove listove u vodi, očistite ih i pripremite za motanje. 5. Na svaki list stavite kašiku nadeva i zamotajte sarmu. 6. Sarme složite u šerpu, prelijte sa malo vode, dodajte lovorov list i stavite tanjir preko da se ravnomerno kuva. 7. Kuvajte 3-4 sata, a zatim poslužite. Srećan Božić! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #recept #fypシ゚ #fypシ゚ #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading