
PASTA BOLONJEZE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za savršen ručak
U savršenom spoju sa testeninom i mesom, prste da poližete.
Subota, 26. apr 2025.
U savršenom spoju sa testeninom i mesom, prste da poližete.
Neodoljiva pasta, ukućani će stajati u redu za još.
Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.
Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.
Jedan od najboljih svetskih kuvara, Džejmi Oliver, otkrio je kako on priprema špagete bolonjeze. Deo tajne sastoji se u pelatu iz konzerve, i povrću isečenom na kockice slične veličine. Pratite uputstva i uživajte u ovom delikatesu.
Napravite pastu bolonjeze brzo i lako. Idealan predlog za početnike u kuhinji. U nekom od narednih tekstova, predstavićemo vam bolonjeze recepte poznatih svetskih kuvara.
Svetski dan paste se obeležava 25. oktobra. Pasta je vekovima omiljena hrana širom sveta, a mi vam dajemo recept za bolonjeze poznatog italijanskog kuvara Đenara Kontalda.