DOMAĆE POSNE TOBLERONE Desert koji se ne odbija, ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaju za originalom, prste da poližete.
Potrebno je:
- 150 g čokolade
- 150 g seckanih oraha ili lešnika
- 150 g mlevenog posnog keksa
- 150 g posnog margarina
- 2 pune kašike meda
- 50 g susama
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
Posni margarin otopite u posudi, pa dodajte čokoladu i mešajte, dok se potpuno ne otopi. Umešajte med i dobro promešate. Zatim, dodajte seckane orahe, izlomljen posni keks i susam i dobro sjedinite. Dodajte prah šećer i opet promešajte. Smesu sipajte u trouglaste kalupe, pa poravnajte. Ostavite kalupe u frižideru oko sat vremena, da se smesa stegne. Na kraju, izvadite desert pažljivo iz kalupa, i po želji, prelijte čokoladom.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)