DOMAĆE POSNE TOBLERONE Desert koji se ne odbija, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Ni malo ne zaostaju za originalom, prste da poližete.

toblerone
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g čokolade
  • 150 g seckanih oraha ili lešnika
  • 150 g mlevenog posnog keksa
  • 150 g posnog margarina
  • 2 pune kašike meda
  • 50 g susama
  • 150 g šećera u prahu

Priprema: 

Posni margarin otopite u posudi, pa dodajte čokoladu i mešajte, dok se potpuno ne otopi. Umešajte med i dobro promešate. Zatim, dodajte seckane orahe, izlomljen posni keks i susam i dobro sjedinite. Dodajte prah šećer i opet promešajte. Smesu sipajte u trouglaste kalupe, pa poravnajte. Ostavite kalupe u frižideru oko sat vremena, da se smesa stegne. Na kraju, izvadite desert pažljivo iz kalupa, i po želji, prelijte čokoladom. 

@moja.trpeza Savršen kolač sa dva sastojka Sastojci: 300 g kiselih jabuka 🍏 150 g posne crne čokolade 🍫 Priprema: 1. Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na manje komade. 2. Kuvajte ih na šporetu 15 minuta dok ne omekšaju. 3. Ostavite da se prohlade, a za to vreme otopite posnu crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. 4. Jabuke i otopljenu čokoladu dobro izblendirajte dok ne dobijete glatku smesu. 5. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da se stegne u frižideru najmanje 2 sata. 6. Secite na komade i poslužite uz zamrznuto voće ili prelivene posnom belom čokoladom. Brzo, jednostavno i ukusno! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #recept #cokolada #viral #viralvideo #fyp #foryoupage #recipe #fypシ゚ ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading