PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
- 4 komada pilećih grudi bez kosti i kože
- 800 g špageta
- 8 traka debelo isečene slanine, na komadiće
- 4 čena belog luka, veoma sitno narendanog
- 2-4 kašike seckanog svežeg bosiljka
- so i mlevena paprika, po ukusu
Za karbonara sos:
- 8 jaja
- 360 g rendanog parmezana
- so i mlevena paprika, po ukusu
- 200 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Skuvajte testeninu al dente, pa odvojite 100 ml vode od kuvanja. U jednoj posudi pomešajte jaja, parmezan, prstohvat soli i bibera i pavlaku za kuvanje. Umutite pa ostavite sa strane. Ispržite slaninu, pa na toj masti dodajte seckanu piletinu. Posolite i pobiberite i pržite 5 do 7 minuta. Umešajte beli luk i maslinovo ulje. Zatim, vratite slaninu u tiganj i dodajte testeninu. Dodajte mešavinu jaja, kao i sačuvanu vodu od kuvanja. Dobro promešajte, pa pospite svežim bosiljkom. Bon appetit!
Možda vas zanima:

LAŽNA BOLONJEZE PASTA Bez mesa, a preukusna, ukućani će stajati u redu za još
Sočna i aromatična, svaki zalogaj je raj za nepca.

MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Kremasto jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Pravi se nikad lakše, a pravi raj za nepca.

PASTA PRIMAVERA PO ORIGINALNOM RECEPTU Lagani obrok koji budi sva čula
Slasna i sočna, prste da poližete.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.
Komentari (0)