PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

karbonara sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 4 komada pilećih grudi bez kosti i kože
  • 800 g špageta
  • 8 traka debelo isečene slanine, na komadiće
  • 4 čena belog luka, veoma sitno narendanog
  • 2-4 kašike seckanog svežeg bosiljka
  • so i mlevena paprika, po ukusu

Za karbonara sos:

  • 8 jaja
  • 360 g rendanog parmezana
  • so i mlevena paprika, po ukusu
  • 200 g pavlake za kuvanje

Priprema:

Skuvajte testeninu al dente, pa odvojite 100 ml vode od kuvanja. U jednoj posudi pomešajte jaja, parmezan, prstohvat soli i bibera i pavlaku za kuvanje. Umutite pa ostavite sa strane. Ispržite slaninu, pa na toj masti dodajte seckanu piletinu. Posolite i pobiberite i pržite 5 do 7 minuta. Umešajte beli luk i maslinovo ulje. Zatim, vratite slaninu u tiganj i dodajte testeninu. Dodajte mešavinu jaja, kao i sačuvanu vodu od kuvanja. Dobro promešajte, pa pospite svežim bosiljkom. Bon appetit!

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon

 

Komentari (0)