PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

PASTA SA TUNOM ZA PRAVE GURMANE Posno jelo koje budi sva čula
Sočna i ukusna, pravićete stalno.

PASTA SA TUNJEVINOM Posno jelo gotovo za 15 minuta koje će vas dugo držati sitim
Pospite rendanim biljnim kačkavaljem ili prilogom po želji.

PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
- 4 komada pilećih grudi bez kosti i kože
- 800 g špageta
- 8 traka debelo isečene slanine, na komadiće
- 4 čena belog luka, veoma sitno narendanog
- 2-4 kašike seckanog svežeg bosiljka
- so i mlevena paprika, po ukusu
Za karbonara sos:
- 8 jaja
- 360 g rendanog parmezana
- so i mlevena paprika, po ukusu
- 200 g pavlake za kuvanje
Priprema:
Skuvajte testeninu al dente, pa odvojite 100 ml vode od kuvanja. U jednoj posudi pomešajte jaja, parmezan, prstohvat soli i bibera i pavlaku za kuvanje. Umutite pa ostavite sa strane. Ispržite slaninu, pa na toj masti dodajte seckanu piletinu. Posolite i pobiberite i pržite 5 do 7 minuta. Umešajte beli luk i maslinovo ulje. Zatim, vratite slaninu u tiganj i dodajte testeninu. Dodajte mešavinu jaja, kao i sačuvanu vodu od kuvanja. Dobro promešajte, pa pospite svežim bosiljkom. Bon appetit!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)