ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

09:13

Sezonski recepti 0

Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.

čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 600 ml mleka
  • 6 kašika griza
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 20 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ruma

Za fil:

  • 40 g pudinga od vanile
  • 450 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 120 g šlaga sa ukusom vanile

Priprema:

U šerpu sipajte 200 ml mleka i vanilin šećer i ostavite da se zagreje. Puding pomešajte sa šećerom i 50 ml mleka, pa dodajte u zagrejano mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugoj posudi pomešajte griz, kakao i šećer, pa sipajte u šerpu u kojoj ste zagrejali mleko. Kuvajte uz neprestano mešanje dok ne proključa. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu i ostavite da se ohladi. Šlag umutite sa 200 ml mleka i pomešajte sa ohlađenim pudingom, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko čokoladne smese i poravnajte. Ostavite da se ohladi preko noći. Ukrasite kakaoom ako želite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading