ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 600 ml mleka
- 6 kašika griza
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakaoa
- 20 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ruma
Za fil:
- 40 g pudinga od vanile
- 450 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 120 g šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
U šerpu sipajte 200 ml mleka i vanilin šećer i ostavite da se zagreje. Puding pomešajte sa šećerom i 50 ml mleka, pa dodajte u zagrejano mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugoj posudi pomešajte griz, kakao i šećer, pa sipajte u šerpu u kojoj ste zagrejali mleko. Kuvajte uz neprestano mešanje dok ne proključa. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu i ostavite da se ohladi. Šlag umutite sa 200 ml mleka i pomešajte sa ohlađenim pudingom, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko čokoladne smese i poravnajte. Ostavite da se ohladi preko noći. Ukrasite kakaoom ako želite.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRILIKE Poslastica koja se ne odbija, za prave slatkoljupce
Kremasta i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)