ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 600 ml mleka
- 6 kašika griza
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakaoa
- 20 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ruma
Za fil:
- 40 g pudinga od vanile
- 450 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 120 g šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
U šerpu sipajte 200 ml mleka i vanilin šećer i ostavite da se zagreje. Puding pomešajte sa šećerom i 50 ml mleka, pa dodajte u zagrejano mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugoj posudi pomešajte griz, kakao i šećer, pa sipajte u šerpu u kojoj ste zagrejali mleko. Kuvajte uz neprestano mešanje dok ne proključa. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu i ostavite da se ohladi. Šlag umutite sa 200 ml mleka i pomešajte sa ohlađenim pudingom, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko čokoladne smese i poravnajte. Ostavite da se ohladi preko noći. Ukrasite kakaoom ako želite.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
ČOKOLADNA TORTA ZA SVE PRILIKE Poslastica koja se ne odbija, za prave slatkoljupce
Kremasta i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)