ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 300 g pirinča
- 500 g mešanih pečuraka (npr. šampinjona, bukovača, vrganja ili po izboru)
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja belog vina
- 1 litar povrtnog ili pilećeg bujona
- 50 g rendanog parmezana
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i kašiku maslaca. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pirinač u tiganj sa pečurkama i promešajte da se pirinač obloži uljem. Dolijte belo vino i mešajte dok vino ne ispari. Postepeno dodajite vrući bujon u tiganj sa pirinčem, kutlaču po kutlaču, uz stalno mešanje. Kuvajte rižoto dok pirinač ne bude skoro kuvan, ali još uvek al dente, oko 18-20 minuta. Sklonite rižoto sa vatre, dodajte preostali maslac i rendani parmezan, pa dobro promešajte.
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.
DOMAĆI RIŽOTO BOLJI OD KUPOVNOG Ukusa koji priča priče, postaće vaše novo omiljeno jelo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)