MAĐARSKA HLADNA ČORBA SA VIŠNJAMA Specijalitet koji će vas rashladiti u trenu

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Tradicionalno mađarsko letnje jelo, kiselkasta i kremasta supa od višanja, obično se poslužuje pre glavnog jela. Rashladiće vas i osvežiti u trenu. Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

čorba od višanja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g višanja (bez koštica)
  • 3 žumanceta
  • kašika brašna
  • kašika šećera
  • 1 dl kisele pavlake
  • malo cimetove korice

Priprema:

Zagrejte 8 dl vode, pa kada krene da vri, dodajte očišćene sveže višnje (ili odmrznute), koru cimeta i šećer. Kuvajte čorbu sa svim sastojcima na laganoj vatri oko 10 minuta u nepoklopljenoj posudi. Brašno razmutite sa nekoliko kašika hladne vode, a zatim ga polako dodajte u čorbu i, uz lagano mešanje, pustite da kuva maksimalno 10 minuta. Skinite posudu s vatre, pa izvadite koru cimeta iz čorbe i začinite mešavinom kisele pavlake i žumanaca. Čorbu služite hladnu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading