KIŠ OD BROKOLIJA I KAČKAVALJA Jednostavan, a zasitan obrok koji će porodica obožavati
Soča i ukusan, nećete moći da prestanete da jedete.

Potrebno je:
- ulje za podmazivanje
- 700 g iseckanih cvetića brokolija
- 240 g rendanog kačkavalja
- 160 ml mleka sa 2% mlečne masti
- 60 ml pavlake za kuvanje
- 5 velikih jaja
- 3/4 kašičice soli
- 1/8 kašičice crnog bibera
- prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni.Iseckane cvetove brokolija propržite na jednoj kašiki vode, sve dok ne omekšaju. Zatim ih rasporedite u vatrostalnu posudu, pa pospite rendanim sirom. U jednoj posudi umutite mleko, pavlaku za kuvanje, jaja, so, crni biber i muskatni oraščić. Preko brokolija prelijte krem i pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Secite kiš na 6 komada. Prijatno!
Možda vas zanima:

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.

NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek
Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.

PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)