NJOKI ALA SORENTINA Italijanski klasik koji će ostaviti bez daha sve koji ga budu probali

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Ručak koji će porodica obožavati.

njoke
Shutterstock

Potrebno je:

Za njoke:

  • 500 g krompira
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • so po ukusu

Za sos:

  • 400 ml pasiranog paradajza
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber po ukusu
  • svež bosiljak po ukusu

Za gratiniranje:

  • 200 g mocarele
  • 30 g parmezana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Skuvajte krompir u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte. Nakon što se prohladi, , dodajte jaje, brašno i prstohvat soli. Zamesite mekano testo pa oblikujte valjke i secite na male komade. Ubacite njoke u ključalu posoljenu vodu. Nakon što isplivaju na površinu, znaćete da su kuvane. Vadite ih rešetkastom kašikom. Propržite seckan beli luk na malo maslinovog ulja, pa dodajte pasirani paradajz. Posolite i pobiberite, pa kuvajte 10-15 minuta. Onda dodajte listiće svežeg bosiljka.Stavite njoke u vatrostalnu posudu pa ih prelijte sosom. Onda dodajte mocarelu i parmezan.  Pecite 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo, sa svežim bosiljkom na vrhu.

 

Komentari (0)

Loading