NJOKI ALA SORENTINA Italijanski klasik koji će ostaviti bez daha sve koji ga budu probali
Ručak koji će porodica obožavati.
Potrebno je:
Za njoke:
- 500 g krompira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- so po ukusu
Za sos:
- 400 ml pasiranog paradajza
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so
- biber po ukusu
- svež bosiljak po ukusu
Za gratiniranje:
- 200 g mocarele
- 30 g parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Skuvajte krompir u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte. Nakon što se prohladi, , dodajte jaje, brašno i prstohvat soli. Zamesite mekano testo pa oblikujte valjke i secite na male komade. Ubacite njoke u ključalu posoljenu vodu. Nakon što isplivaju na površinu, znaćete da su kuvane. Vadite ih rešetkastom kašikom. Propržite seckan beli luk na malo maslinovog ulja, pa dodajte pasirani paradajz. Posolite i pobiberite, pa kuvajte 10-15 minuta. Onda dodajte listiće svežeg bosiljka.Stavite njoke u vatrostalnu posudu pa ih prelijte sosom. Onda dodajte mocarelu i parmezan. Pecite 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo, sa svežim bosiljkom na vrhu.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)