NJOKI ALA SORENTINA Italijanski klasik koji će ostaviti bez daha sve koji ga budu probali
Ručak koji će porodica obožavati.
Potrebno je:
Za njoke:
- 500 g krompira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- so po ukusu
Za sos:
- 400 ml pasiranog paradajza
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so
- biber po ukusu
- svež bosiljak po ukusu
Za gratiniranje:
- 200 g mocarele
- 30 g parmezana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Skuvajte krompir u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte. Nakon što se prohladi, , dodajte jaje, brašno i prstohvat soli. Zamesite mekano testo pa oblikujte valjke i secite na male komade. Ubacite njoke u ključalu posoljenu vodu. Nakon što isplivaju na površinu, znaćete da su kuvane. Vadite ih rešetkastom kašikom. Propržite seckan beli luk na malo maslinovog ulja, pa dodajte pasirani paradajz. Posolite i pobiberite, pa kuvajte 10-15 minuta. Onda dodajte listiće svežeg bosiljka.Stavite njoke u vatrostalnu posudu pa ih prelijte sosom. Onda dodajte mocarelu i parmezan. Pecite 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo, sa svežim bosiljkom na vrhu.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)